Опитният защитник Росен Ванков се завърна във великотърновския футбол и стана част от селекцията на новия „Етър”. От началото на седмицата Ванков се присъедини към тренировките на новосформирания клуб. В първия ден бранителят въртя самостоятелно обиколки на терена в Дебелец.

Идването му е по изричната покана на треньора Сашо Ангелов, с когото двамата работиха заедно както в „Етър 1924”, така и в „Ботев” (Враца). Росен Ванков коментира, че остава със сигурност в отбора за новото първенство в Северозападната „В” група и се радва, че отборът ще бъде основно от великотърновски футболисти. Хубавото е, че шанс получават предимно младите момчета от града и се надявам да бъде изграден силен отбор, коментира Ванков.

28-годишният бранител става най-опитният играч на новия тим и е напълно вероятно да му бъде предложена капитанската лента. Росен Ванков е роден на 21 март 1985 г. Няколко сезона защитникът бе основен играч на „Етър 1924” в „Б” група, като през сезона 2006/2007 година бе избран от феновете за футболист № 1 на годината на „виолетовите”. През 2009 г. високият 184 сантиметра бренител премина в „Ботев” (Враца), където бе част от тима на Сашо Ангелов, влязъл в „А” група. И във Враца Росен Ванков бе капитан на отбора и също бе избиран от феновете за футболист на сезона. Преди две седмици той е отказал да продължи договора си с “Ботев”, тъй като иска да е близо до семейството си и вече е част от новия „Етър”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ