IMG_6152

Росен Кирилов даде днес пред “Велико Търново спорт” последното си интервю като старши треньор на „Етър”. След като подаде оставка и тя бе приета от ръководството, двете страни си стиснаха ръцете и се разделиха по достоен и цивилизован начин.

– Росене, последен ден в „Етър”, какъв бе за теб?

– Труден ден за всички нас. За съжаление се наложи да взема едно тежко решение, но мисля че е за добро за всички. Благодарих на абсолютно всички в клуба, на ръководителите, на играчите. Оставам с добри чувства към всички във Велико Търново. Надявам се отборът да се стабилизира във всяко едно отношение и да заеме мястото, което заслужава.

– За оставката ти обаче явно има доста причини…

– Да, натрупа се страшно много напрежение на всяко ниво в клуба, което пряко влияеше на резултатите. Една несигурност в управлението, която съм сигурен, че ще бъде преодоляна и клубът отново ще се стабилизира.

– От колко време е това напрежение и кое беше първото – несигурността или недобрите резултати?

– Те нещата са комплексни. Причините са комплексни. В началото тръгнахме много добре, направихме силни мачове срещу грандовете и всичко изглеждаше розово, но се натрупаха проблеми от всякакво естество и къщичката започна да се клати.

– Какво каза на сбогуване на футболистите?

– Благодарих им и им казах, че са много добри играчи и съм сигурен, че проблемът е чисто психологически и че съм сигурен, че ще започнат да постигат все по-добри резултати.

– Но чисто спортно-технически – защо толкова много контузии се получиха тази есен?

– Тенденцията бе такава във всички отбори, това се получи от малката почивка за играчите между първенствата и малкото време за подготовка.

– Като анализираш нещата, намираш ли грешки в себе си?

– Със сигурност съм сгрешил. Всеки прави грешки, но да ви кажа честно – ако трябва отново да извървя тези 6 месеца в „Етър”, пак бих ги извървял по същия начин.

– Защо отборът не играе обаче добре, само психологически ли са причините?

– Аз вече казах, че причините са от всякакво естество, не искам да изпадам в подробности, но клубът в момента не е стабилен.

– Има и мнения, че футболистите не играят добре умишлено, включително и срещу треньора…

– Не. Това не го вярвам. Просто натрупахме негативни резултати, изпуснахме няколко много важни момента да излезем от кризата. Такъв мач беше с ЦСКА до изгонването на Здравко Илиев. Рубикон беше мачъс със „Славия”, в който момчетата бяха мотивирани, но мачът се разви лошо.

– Ти едва след този мач ли реши за себе си, че напускаш?

– Не. Събра се голяма напрежение върху мен, в града също имаше негативни настроения и реших, че не искам повече да поемам негативите на външни фактори, защото съм сигурен, че имаше и външна намеса. Затова реших да напусна.

– С какви чувства си тръгваш, противоречиви ли?

– Мога да кажа, че изкарах едни много хубави 6 месеца тук и Велико Търново остава завинаги в сърцето ми.

Тагове:

КОМЕНТАРИ