IMG_5654

Старши треньорът на “Етър” Росен Кирилов коментира, че е доволен от проведения подготвителен лагер в Елена. По неговите думи условията са били много добри, а хубавият терен и хотел са предразполагали за работа. Контролните срещи също са били полезни и са позволили да се видят възможностите на футболистите на този етап. Контузиите на някои играчи са наложили други да запишат повече игрови минути в проверките, но от друга страна, Росен Кирилов смята, че това е плюс за тях.

“На практика най-добрата тренировка са мачовете. Наложи се да понатоварим някои от състезателите в контролните срещи, но те се справиха. Срещу “Ботев” (Пловдив) например бяхме по-свежият отбор след почивката”, коментира старши треньорът на “Етър”. Той очаква голмайсторът на “виолетовите” от миналия сезон Дани Младенов да започне пълноценни тренировки от тази седмица. Още десетина дни ще са необходими на Никола Колев, за да се възстанови напълно. При него се е обадила стара травма, която го извади от подготовката.

Нападателят Милчо Ангелов ще трябва да почива още две седмици, преди да започне бегови упражнения, смята старши треньорът. Кирилов е доволен и от новите попълнения. “Защитникът Александър Дюлгеров се включи много добре срещу “Ботев”, вижда се, че е школуван футболист. Дани Апостолов е много амбициран, допада ми агресията му. Сигурен съм, че ще ни е от полза в средата на терена”, добави наставникът на “Етър”. Той похвали за старанието и юношите, които бяха с тима на лагера в Елена, като специално отличи Стелиян Добрев за израстването му като играч.

Тагове:

КОМЕНТАРИ