Ентусиастите от Вързулица отново ще обуят футболните обувки.

През септември в обширен материал писахме, че полскотръмбешкото с. Вързулица възражда футбола и проявява огромно желание да се включи в регионалните групи. Главен инициатор на това е местният футболен спец Иван Иванов-Меноти, който тогава дори обвини съседно Масларево, че е провалило вкарването на Вързулица в “Б” регионална група. Тогава зоналният шеф Георги Велинов поясни, че от Вързулица просто са закъснели с подаването на заявката си и групите са готови, а заради сгъстения календар няма как да се увеличи броят на отборите. Велинов обаче обеща, че ще направи всичко възможно да не пресече ентусиазма на хората и ще се опита да помогне на възраждането на футбола в селото.

Ето, че това вече е факт. Отборът на с. Вързулица, който носи гръмкото име “Челси”, бе включен в състава на “А” областната западна група, където досега имаше почиващ отбор. Така “Челси” (Вързулица) се готви усилено за 20 март, когато дебютира с мач срещу “Удар” (Б. черква)! Домакините са уверили зоналния съвет, че са подсигурили сграда близо до стадиона за съблекални, а имат готовност да поставят и фургони. След две седмици Георги Велинов ще инспектира нещата на място. Естествено, резултатите на “Челси” ще бъдат зачитани в хода на първенството, но накрая няма да важат за крайното класиране.

Полусезонът в “А” областна група – запад, стартира на 20 март и ще завърши на 24 май, а в източната група започва на 27 март и ще приключи на 22 май. Финалът между победителя в източната и западната група ще се играе отново на стадион “Ивайло” на 1 юни от 18 ч., като победителят ще получи специална купа. По същото време ще има мач и за 3-4 място, който ще бъде в Г. Оряховица или Лясковец.

Тагове:

КОМЕНТАРИ