1. мястото на нарушението (там още стои Димо Атанасов). 2. мястото, където е показан картонът (дотам е дотичал Ивайло Русев). 3. мястото, откъдето изпълнява фаула Сашо Александров.

 

Решаващият изравнителен гол на “Ботев” (Пловдив) срещу “Етър”, който даде друг ход на дербито в Източната “Б” група, е повече от скандален. Това става ясно от видеозаписа от мача, като вината изцяло е на главния съдия Таско Тасков.

В 54-ата минута Димо Атанасов се откъсна срещу вратаря и бе задържан от Ивайло Русев, който получи червен картон (на няколко метра встрани бяга и Гайдаров, но такава е все пак преценката на рефера).

От видеозаписите обаче се вижда, че нарушението става в средата на половината на “Етър” – на около 35 метра от вратата на Цанков. Русев пробягва още няколко метра и спира, като дотичва съдията Таско Тасков и му показва червен картон (5.12 мин. от записа долу).

Какво обаче става после? Вместо да се върне на мястото, където е извършено нарушението, реферът с ясен жест показва пряк свободния удар там, където е изгонил Русев. Това е около десет метра по-напред – точно пред наказателното поле на гостите. От това 25-метрово разстояние до вратата Александров изравнява с удар под гредата.

Още един кадър: 1. Димо Ататасов на мястото на нарушението 2. Ивайло Русев получава картон на ...мястото на изпълнението на фаула.

 

Нарушението е изключително грубо от съдийско естество, защото решението пряко влияе на изхода от мача. Ситуацията е една от многото описани в жалбата на “Етър”, изпратена до Съдийската комисия на БФС. Отделно и вторият гол на “Ботев” пада при съмнително за засада положение, макар че тук правото на преценка си е на тъчрефера Мартин Венев.

На фона дори само на това формално нарушение на Тасков, съдийският шеф Коце Костадинов заяви в интервю за “Канал 3”, че съдийството на двуметровия юноша на ЦСКА е “изключително точно и коректно” и не вижда какви претенции могат да имат от “Етър” или “Ботев”…

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ