Попадението на Радослав Димитров, оказало се единствено в мача “Етър” – “Славия”, предизвика много дискусии. Безспорно е, че голмайсторът не е в засада по време на подаването, но в същото време негов съиграч е в такава и тъчреферът Венцислав Гаврилов реши да приложи Правило 11 за “засада”.

Само че така ли е наистина?

Прилагаме ви два стоп-кадъра от ситуацията. Първо играчът на “Славия” лично участва в атаката, като чуква топката и тръгва към вратата, като с цялото си поведение дава да се разбере, че ще участва в атаката. Второ, пасът не е към него, а надясно към Димитров. Тук обаче реферът трябва да прецени дали нападателят в засада не пречи по някакъв начин на вратаря и на видимостта му към ситуацията.

№1 подава към №3, а № 2 е явно в засада и тича към вратата.

Топката лети към №3, който ще я вкара в мрежата, но по същото това време № 1 е точно пред вратаря В. Димитров (№2) и му пречи да заеме най-правилната позиция.

Въпрос: С РЕДОВЕН ГОЛ ЛИ “СЛАВИЯ” ОТСТРАНИ “ЕТЪР”?!?

Неотсъдената дузпа срещу Аврионов предизвика много полемики, а нападателят я определи като 2000- процентова. Снощи по Канал З ситуацията не бе хваната от камерата, а водещият помисли, че става въпрос за атака с участието на Трифонов.

Предлагаме ви още един стоп-кадър – не е много качествен, но дори и на него може да се види, че бранителят на “Славия” с дясната си ръка събаря Аврионов на земята.

Очаквайте утре още ексклузивни кадри! Единствената камера, която бе на отсрещната трибуна, е запечатала перфектно дузпата срещу Джайеоба в 20-ата минута. № 33 от гостите Галин Иванов хваща Джайеоба с две ръце и след това го събаря с крак на земята. За тази ситуация чернодрешкото отсъди жълт картон за симулация на Джайеоба. Очаквайте видеото утре!

Тагове:

КОМЕНТАРИ