До 29 юни са разпуснати в почивка футболистите на “Етър”, съобщи прокуристът на клуба Стефан Атанасов. До тази дата се очаква да има яснота на кого ще се продължи да се разчита и през новия сезон. “Изтичат договорите на петима футболисти – Йордан Петров, Мартин Димов, Пламен Костадинов, Илко Трифонов и Радослав Рашков. До момента никой от тях, нито от играчите, които имат договори, не ми е съобщавал, че ще напуска”, заяви Стефан Атанасов.

В края на месеца изтичат договорите и на треньорския щаб начело с Велин Кефалов, дотогава ще стане ясно и дали те ще бъдат продължени.

Както вече писахме, вече са насрочени контролите за подготовката. Пловдивският „Ботев“ е първият съперник на етърци – на 12 юли на стадион „Ивайло“. На 16 юли тимът приема „Калиакра“ (резервен вариант – „Любимец“), на 19 юли (вторник) в Трявна „Етър“ играе срещу състава на „Миньор“ (Перник), който ще бъде там на подготовка. В събота, 23 юли, отново в Трявна „виолетовите“ срещат „Нефтохимик“ (Бургас). Последната проверка, която ще бъде и генерална репетиция за новото първенство, е на 30 юли срещу „Лудогорец“ (Разград).

Мачът в Сливен бе изгледан от собствениците на “Етър”, които споделиха след двубоя, че подкрепата от феновете е била невероятна и е очевидно, че Велико Търново има желание да види своя отбор в “А” група. Те обявиха, че ще направят всичко възможно това да се случи и ще търсят подкрепа от местния бизнес, но е напълно възможно да потърсят и помощ отвън. Целта “А” група обаче остава пред “Етър” и за следващия сезон.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ