На 29 юни ще започне подготовка за новото първенство съставът на “Етър”. Очаква се утре Изпълкомът на БФС да определи формата на “Б” група, дали тя ще е единна, или както досега, остават две – Източна и Западна. Футболистите ще бъдат разпуснати в почивка в петък, докогато трябва да получат и заплати.

Оценката на прокуриста на клуба Стефан Атанасов за представянето в първенството е добра с оглед на факта, че третото място е най-доброто постижение на тима в професионалния футбол.

“Друг е въпросът, че не постигнахме целта да играем поне бараж за “А” група. От девет години съм в клуба и сега бяхме най-близко до влизане в елита. Нормално е да съм разочарован, нормално е хората, които ни подкрепяха, да са недоволни, но трябва да продължим”, коментира Стефан Атанасов. Що се отнася до слуховете, че футболистите имат да вземат по десетина премии, той бе категоричен, че няма как да имат претенции да получат пари за равенства като това с “Чавдар” в Бяла Слатина или пък за домакинското с “Чавдар” (Етрополе), които всъщност спряха отбора от участие на бараж. Освен това на тима има наложени глоби за представянето в някои срещи, които също ще бъдат приспаднати.

Треньорският щаб и петима футболисти са с изтичащи договори. Велин Кефалов и помощниците му Сашо Димов и Калоян Чакъров имат ангажимент до края на месеца. Същата е ситуацията със защитниците Пламен Костадинов и Мартин Димов, халфовете Илиян Трифонов и Йордан Петров и вратарят Радослав Рашков. Разговорите за новите им контракти тепърва предстоят, като думата ще има ръководството на клуба.

Сигурното е, че от отбора вече е освободен тръгналият си по средата на първенството Цветомир Валериев. Колегата му Мирослав Миндев пък има изваден болничен чак до 30 юни. Владимир Зафиров и Ивелин Янев също са изявили желание да напуснат, но имат договори за още 1 година и бъдещето им тепърва ще се решава, но според Стефан Атанасов то едва ли ще е свързано с “Етър”.

Планът за подготовка обаче вече е готов, като са пълни всички дати за контролните срещи. “Всичките ни съперници в контролите ще бъдат отбори от “А” група или поне водещи във втория ешелон. Насрочили сме проверки с “Черно море”, “Миньор”, “Лудогорец”, “Видима”, както и с втородивизионните “Ботев” (Пд) и “Нефтохимик”, съобщи Стефан Атанасов.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ