Chakarov

Футболистите на “Етър” ще бъдат разпуснати в почивка след утрешната последна за есенния полусезон тренировка. Отборът ще се събере за първо занимание на 12 януари, съобщи старши треньорът Калоян Чакъров. Очаква се първенството на Северозападната “В” група да бъде подновено в първата седмица на март. “Събираме се на 12 януари, за да имаме два месеца за подготовка. Ясно е, че при зимни условия тя ще бъде по-различна, насочена във физически аспект. Вече има уредени няколко контроли, комуникираме с другите клубове”, поясни Калоян Чакъров.

Наставникът призна, че има интерес към няколко футболисти на тима от професионални отбори, като селекцията ще зависи и от това доколко ще бъде запазен есеният състав.

“Има интерес към някои наши футболисти, това е плод на показаното от тях през есента с фланелката на “Етър”. Това е нормално, защото “Етър” играе добър футбол за нивото, което се намира. Лично мен ме питаха за двама, други двама също са запитани”, каза Чакъров. Той категорично отказа да посочи конкретни имена, както и на отбори, но поясни, че са от професионалния футбол, а някои от тях – и от “А” група.

Клубът няма да спира никого, но от друга страна ще се опита максимално да запази състава си. “Във футбола има текучество, но нашата цел, на мен и президента г-н Нанков, е да запазим максимално футболистите, които имаме на разположение. Защото ще бъде пагубно да реализираме проекта с нови играчи. Ще се загуби обликът, трябва да градим от нулата, а това не е най-добрият подход за целта, която сме си поставили.

Не можем да спрем никого, но ние досега привлякохме играчи, които желаят да работят при нас, свързани са емоционално с проекта “Етър”. Защото освен работа това е призвание – да направим всичко възможно Велико Търново да има отбор в професионалния футбол. Тук се иска и вярност към идеята”, коментира Чакъров.

Първото, което му предстои, е разговор с президента Александър Нанков и с всеки от футболистите, за да е ясно какво има на разположение. В зависимост от напускащите ще се търсят играчи за конкретни постове.

Чакъров призна, че всички ангажименти към играчите са изпълнени и те са разполагали с всички необходими условия, с изключение на подходящи терени за тренировка и мачове, което е много важна част от нещата. “Имахме голяма помощ от общината, но основната част изнесе г-н Нанков, той решаваше проблемите веднага, което е гаранция, че след като имаме и отбор, ще си свършим работата”, каза Калоян Чакъров.

Наставникът на “виолетовите” бе категоричен, че отборът има всички шансове да изпълни целта – влизане в “Б” група. “В момента сме трети, което не ни отива, но това е временно класиране. Чак като завърши първенството, можем да отчетем дали сме си изпълнили целите и дали сме оправдали очакванията. Петте точки от “Спартак” са абсолютно стопяеми, има хиляди примери от първенства и турнири. Още повече, че ние нямаме чак такъв опонент от игрово ниво. Нито “Спартак” играят по-добър футбол от нас, нито “Бдин”. Това за мен е гаранция, че ние напролет ще преодолеем тези съперници и точково, и игрово”, завърши Чакъров.

Очаквайте обширно интервю с Калоян Чакъров за обзор на есенния полусезон и очакванията за пролетния дял от първенството!

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ