865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a874184579ed2430d74fc11f8017c1378e23d

Разследват служител на Районното управление на полицията във Велико Търново, за който се твърди, че е псувал и обиждал юноши на „Етър“ и „Локо“ (Др). Видеоклипът със служителя на реда се разпространява в социалните мрежи, качен от Марио Дулев, като инцидентът се случва преди няколко дни в квартира във Велико Търново.

Полицейски екип пристига в жилището, обитавано от двама футболисти, в която очевидно е имало купон, който е обезпокоил съседите. Във въпросната вечер в квартирата са били четирима млади футболисти – 17-годишният халф на „Етър“ Емил Георгиев, който е един от наемателите, младият вратар на “виолетовите” Иван Георгиев, 16-годишният Анжело Глузов, който сега бе пратен от “Етър” в „Локо“ (Дряново) и също е от Белене, и 17-годишният Валери Радославов, който играе като защитник в „Етър“ и води подготовка и с мъжкия тим.

Видеоклипът показва как единият от униформените е особено агресивен и псува и обижда непълнолетните. Марио Дулев твърди в поста си, че младите футболисти са били и удряни. Клипчето е съпроводено от гневен коментар на Дулев, който разсъждава така ли трябва да се държи един полицай с подрастващите и какъв пример им дава с такова поведение.

По случая е назначена дисциплинарна проверка, съобщи пред “Труд” Христо Христов – заместник-директор на Областната дирекция на МВР. „Ще бъдат разпитани всички лица, присъствали на проверката на полицаите в жилището, както и самите служители  на реда“. Въпросният полицай е Цветомир Цонев от Горна Оряховица, който е служител на РУ – Велико Търново. Ръководството на полицейското управление в старата столица се е самосезирало от видеоклипа и е разпоредило проверка, съобщи инспектор Веселин Райков.

От “Етър Велико Търново” заявиха, че ще проведат сериозен разговор с младите футболисти, защото с поведението си те уронват престижа на клуба и излагат виолетовата фланелка, която трябва да е символ на достойнство, коректност и спортсменство, и ще си понесат санкции съгласно вътрешния правилник на клуба.

видеото:

https://www.facebook.com/mario.dulev/videos/1888386691184639/

Mutriiii

Posted by Ilia Todoroow on Tuesday, August 28, 2018

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ