Шампионатът на затворен маршрут на България ще стартира за втора поредна година във В. Търново, съобщи президентът на “Етър Рейсинг тим” и член на УС на БФАС Димитър Стефанов. Надпреварата няма да е както досега на 28 март, а на 1 май. Целта е метеорологичните условия да са добри и организаторите да не се притесняват, както бе тази година, дали ще вали само дъжд, а няма да падне и сняг, който да прекрати състезанието.

Трасето отново остава в Западния пътен възел. Отпаднала е идеята да се включи и обновеният възел “Качица”, както отправи пожелания към организаторите кметът на В. Търново д-р Румен Рашев. Причината е, че няма места за публиката, а и виражите предразполагат към твърде високи скорости.

Оглеждан е и Южният пътен възел, но на този етап няма как да се премести надпреварата там, защото е много сложно в търсене на обходни маршрути за преминаващите в посоките Варна, София, Русе и Стара Загора, а и не е възможно да се осигури място за публиката.

На 22 декември в “Кемпински-Зографски” Българската федерация по автомобилен спорт ще награди тазгодишните носители на трофеи. “Етър Рейсинг тим” за втори път през последните три години ще вземе купата за отборен шампион на България на рали. Емил Денев очаква шампионската купа за първото си място в клас “N/3”. Своите купи ще получат и Тодор Тодоров, и Иван Ганчев, втори на рали съответно в “Х/2” и “А/6”.

В националното планинско първенство ще бъдат отличени синът на президента на “Етър Рейсинг тим” Димитър Стефанов – Стефан, който при дебюта си в шампионата завърши трети в клас “N/3”, както и Тодор Тодоров, който е трети в “Х/2”. Купа за трето място в шампионата по автокрос над 1600 куб. см ще вземе Тодор Герганов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ