Радослав Златанов (вдясно) се класира четвърти в спринта на 100 метра.

Пет стотни от секундата разделиха великотърновския лекоатлет Радослав Златанов от спечелването на бронзов медал на световното първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания в новозеландския град Крайстчърч.

Във финала на 100 метра гладко бягане Златанов спря хронометрите на 11,30 секунди и финишира четвърти. Той подобри с 11 стотни резултата си от полуфиналната серия. Титлата спечели руснакът Алексей Лабзин с време 11.09 сeкунди. Втори с 11.11 секунди завърши Джонатан Нтуту (Южна Африка), а трети се нареди Йоанис Протос (Гърция) с 11.25 секунди. Статистиката показва, че ако беше повторил резултата си от параолимпиадата в Пекин Златанов щеше да се окичи със сребро от световното.

Преди три години великотърновският атлет пробяга 100 метра за 11.11 секунди и се нареди шести в крайното класиране. Другият българин в дисциплината Иван Стоев финишира шести за 11.72 секунди.Радослав Златанов вече има бронзов медал от световно първенство на шампионата в Сао Пауло през 2007 г. на скок дължина.

Тагове:

КОМЕНТАРИ