Международният майстор Радослав Димитров спечели титлата в държавното първенство по класически шах до 20 години, домакин на което бе В. Търново. Организатори бяха ШК „Етър” съвместно с Община Велико Търново.

Радослав Димитров от ШК „Булмекс” (ВТ) беше безапелационен и спечели и седемте си партии – срещу Ивайло Павлов и Виктор Атанасов от „Етър”, Р. Рафаилов, Г. Ганчев, Д. Нинов, а в последните два кръга и срещу Емил Стефанов и Кристиан Йорданов от „Етър”. Така Радослав завърши с пълен актив от 7 т., следван от Даян Нинов („Марица-изток) с 6 т.

Бронзов медалист стана шампионът до 14 г. Емил Стефанов, който е и най-добре представилият се състезател на „Етър”. Емил събра 5 т., като допусна загуби само от шампиона Р. Димитров и втория Д. Нинов, а победи Георги Ганчев, Росен Тодоров, Радостин Рафаилов, Джулиян Георгиев и Дамян Калбанов. Четвърти също с 5 т., но с по-лоши допълнителни показатели стана Кристиан Йорданов също от „Етър”.

При девойките титлата спечели Ани Крумова от „Г Даскалов” (Вн) с актив от 6.5 т. Тя взе 6 победи и направи само едно реми. М.г. шампионка – великотърновката Цвета Галунова от „Марица-изток” спечели сребърния медал. Цвета стартира с реми и загуба, но после натрупа пет поредни победи. Решаваща за второто място бе последната партия срещу Дарена Сиркова от „Локо-2000” (Пд), която завърши трета с 5 т. Седма и осма са две състезателки на „Етър” – Ива Пенчева с 1.5 т. и Мария Калбанова с 0 т.

Днес и утре е и надпреварата по ускореш шах и блиц. Награджаването на призьорите е в събота от 14 ч. в хотел „Етър”, като купите и медалите ще връчи кметът на В. Търново инж. Даниел Панов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ