Великотърновският треньор Радия Дойчев напуска отбора на „Янтра”, съобщи “Спорт Габрово”. Наставникът си тръгва след загубата с 0:6 от „Академик” и последвалия разговор с президента на клуба Николай Мънчев. Функциите на старши треньор поема Николай Василев, който до момента беше помощник на Дойчев. В треньорския щаб остава и другият досегашен асистент на търновския специалист – Георги Гатев.

Новината беше съобщена на футболистите от президента на клуба преди вчерашното следобедно занимание. „Прочетох едно изказване на Радия Дойчев след мача с „Академик” (0:6), че момчетата които играят в момента в отбора не стават и ще трябва да се търсят нови. Целта на сдружението обаче е да развиваме точно младите момчета от Габрово и явно с Радия имаме различия в този аспект. Отделно, предвид финансовото състояние в което се намираме, е излишно да даваме пари за външен човек и това беше причината да се разделим с Радия”, обясни Николай Мънчев.  

Дойчев застана начело на „Янтра” през зимата, като замени на поста Веселин Антонов. Под негово ръководство „Янтра” направи 9 победи (включително и двете служебни над „Ботев” Димово и „Балкан” Белоградчик), два равни и пет загуби, и завърши на 4-то място в крайното подреждане на Северозападната „В” АФГ. Николай Василев пък ще бъде петия  треньор, който поема “Янтра” в рамките на два сезона. Преди него през поста минаха Пламен Илиев, Николай Илиев – Галибата, Веселин Антонов и Радия Дойчев.

КОМЕНТАРИ