Дисциплинарната комисия на БФС обяви днес решенията си след изминалия 20-и кръг на „А” група.

За нанесени обиди към длъжностните лица, на основание чл. 34, ал. 2, във връзка с  чл. 34, ал.1, т.2, Дисциплинарната комисия наказва Радин Хаджиев  (администратор на ФК ”Етър” – гр. Велико Търново) с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 3 срещи и глоба в размер на 500 лева, се казва в публикуваното решение.

Любопитно е наказанието на наставника на „Ботев” (Вр) Антони Здравков, който издърпа и накъса картоните на главния съдия, като преди това му показа червения картон в мача с ЦСКА. За оспорване на съдийско решение, на основание чл.34 ал.1, т.3, ДК наказва Антони Здравков  (ст. треньор на ФК ”Ботев” – гр. Враца) с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

Сред наказаните футболисти има и един на „Етър 1924”. Това е дефанзивният халф Азрак Махамат, който е наказан за 1 среща и с глоба от 400 лв. Махамат пропуска гостуването в сряда на „Литекс”.

Останалите наказани са Николай Маринов от ”Ботев” Враца, Мишел Платини от ЦСКА, Йордан Минев от ”Лудогорец”, Борислав Хазуров от „Пирин” и Борислов Христов и Елиаш да Силва от „Берое”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ