С парашут ще бъде спусната топката за началния сигнал на днешния мач между ветераните на „Етър“ и „Левски“, който трябва да отбележи 20-ата годишнина от шампионската титла на „виолетовите“.

„Парашутисти ще кацнат точно в 17 ч. на терена на стадион „Ивайло“ и ще пуснат топката, с която ще бъде изпълнен началният сигнал на срещата. За тази цел поканихме състезатели от “Аероклуб – Г. Оряховица” начело с Милко Дългичев“, съобщи прокуристът на великотърновския клуб Стефан Атанасов. Настоящият клуб участва активно в организацията на мероприятието, като ще предостави и екипировката за мача, както и озвучаването на срещата.

Преди мача представители на Националния фенклуб „Гунди“ ще почетат последния гол, вкаран от Георги Аспарухов тъкмо на стадион „Ивайло“ точно преди 40 години – на 13 юни 1971 г. Самата среща започва в 17:00 ч., като ще се играе в две полувремена по 30 минути.

Очаква се виолетовия екип отново да облекат Бончо Генчев, Георги Георгиев, Сашо Димов, Калоян Чакъров, Генчо Генчев, Сашо Христов, Георги Попиванов, Андриян Гайдарски, възможно е присъствието и на Ангел Червенков, Цветомир Първанов, Петър Рашев, както и на игралите по-късно в тима Румен Данков, Николай Арнаудов, Велин Кефалов, Веселин Василев и др. Потвърждение е дал и треньорският тандем Георги Василев и Стоян Петров. За “Левски” се очакват имена като Павел Панов, Стефан Павлов, Кирил Ивков, Наско Сираков, Емил Спасов и др., като организацията от страна на „сините“ е на новия председател на Националния фенклуб „Гунди“ Руслан Вуцов.

В почивката на мача пък ще има изпълнения на възпитаниците на ДЕС „Румина“, както и ще бъдат наградени победителите в играта на „Велико Търново спорт“ и сайта kick.bg „20 години виолетови шампиони“.

Тагове:

КОМЕНТАРИ