img_57676

Зоналният съвет на БФС във Велико Търново е изправен пред сериозен проблем, свързан с администрираната от него Северозападна „В“ група. Два отбора вече се отказаха от участие в започващото след по-малко от месец първенство, а трети е на път да го стори.

Основната причина, повлияла на „Сторгозия“ (Плевен) за крайното решение, е липсата на нормална база. През изминалия шампионат тимът играеше домакинските си срещи в Милковица, на 35 км от Плевен. Клубът вече не е съгласен на този вариант и ще се състезава в областната група, докато изгражда спортна база в Тръстеник. „Сторгозия“ дори вече няма да се казва така, а ще се прекръсти на „Витски орли“. Отказването от участие е поредна лоша новина за футбола в Плевен, след като още няма яснота кога обединеният тим „Спартак-Белите орли“ ще започне подготовка за новия сезон в Западната „Б“ група.

Другият сигурен напускащ е „Мария Луиза“ (Лом). Логично причините са финансови, като благодетелят на отбора Борислав Великов не можа да влезе в парламента и повече няма да спонсорира мъжкия тим. „Мария Луиза“ ще се представя с отбори в детско-юношеските първенства.

С интерес през новия сезон се очакваше битката за Габрово, но почти сигурно тя така и няма да се състои. Двата местни клуба – „Янтра“ и „Янтра 2000“ най-вероятно ще бъдат обединени.

„Ситуацията не е приятна, но в момента правим всичко възможно да намерим нов желаещ да се включи в групата, ако сегашните отбори останат 15“, заяви за „Велико Търново спорт“ председателят на Зоналния съвет Георги Велинов. Лошите новини дойдоха по-малко от месец, след като бе взето решение участниците в Северозападната „В“ група да се увеличат от 16 на 18. Дори жребият за новото първенство вече бе изтеглен, но сега вероятно ще се наложи процедурата да бъде проведена наново.

Тагове:

КОМЕНТАРИ