При равенство в точките във временното и крайното класиране на отборите в първенството на “Б” група се гледат директните двубои. При определянето на актива от директните двубои между отборите обаче се взимат предвид само мачовете от първите два дяла, т.е. от 1-ия до 18-ия кръг включително, съобщиха от БФС. Това се прави, защото след третия дял отборите ще бъдат в неравнопоставено положение, т.е. единият ще е домакинствал два пъти, а другият – веднъж.

Така в момента на второто място “Любимец” изпреварва “Нефтохимик”, тъй като от двата мача до 18-ия кръг има победа у дома с 2:0 и загуба като гост с 1:3 (и има гол повече на чужд терен).

Каква е ситуацията с “Етър” и неговите преки конкуренти в челото? При равни точки “виолетовите” са с по-добри показатели от “Любимец”, “Ботев” (Пд) и “Сливен”, а имат по-лоши показатели от “Нефтохимик” и “Черноморец” (Поморие).

Срещу “Любимец” етърци имат победа с 1:0 у дома и реми 0:0 навън, срещу “Ботев” имат победа с 1:0 като гости и реми 0:0 у дома, а със “Сливен” – две победи с 1:0 и 2:1.

Отрицателен е активът им срещу “Нефтохимик” – равенство 0:0 у дома и загуба 1:0 навън, както и срещу “Черноморец” (Поморие) – загуба с 0:1 у дома и равенство 0:0 като гости. Разбира се, възможни са и варианти три или повече отбори да завършат с равни точки и тогава се прави отделно класиране с директните мачове между тях, като също ще се вземат само от първите два дяла.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ