2_DKS-Vasil-Levski-600x378

Дворецът на културата и спорта “Васил Левски” във В. Търново ще претърпи пълна промяна. По повод честванията на 830 години от въстанието на Асен и Петър и създаването на Втората българска държава кметът Даниел Панов ще представи на МС идеи и проекти за реконструкция и обновяване на редица сгради, създадени преди 30 г. за 800-годишнината.

Сред тях е и проектът за модернизация на ДКС “Васил Левски” в старата столица, съобщи “Янтра ДНЕС”. В предложението на градоначалника се включва основно подобряване на енергийната ефективност на най-голямата ни спортна и концертна зала. Предвижда се подмяна на отплителната инсталация, както и алтернативно отопление. Освен това Панов заяви, че проектът включва и освежаване на вътрешността на ДКС с ново обзавеждане и седалки.

Няма да бъде пропуснато облагородяването на пространството около Двореца на културата и спорта, категоричен е кметът на старата столица. Районът беше включен в проект за 2,8 млн. лв., който е одобрен, но не получи финансиране, заради изчерпване на европейския ресурс от миналия програмен период. Ще си търся тези пари, предупреди Даниел Панов.

ДКС “Васил Левски” е открит на 15 ноември 1985 г. Комплексът е разположен върху 20 027 кв.м. Голямата зала има 1600 места, а сцената е 200 кв.м. Конферентната зала е с 40 работни места и 5 кабина за симултанен превод от и на 5 езика. Пресцентърът има 60 места и 8 кабини с директен поглед към залата. Направени са две тренировъчни зали, два лекарски кабинета, съблекални и гримьорни. Централното входно фоайе има четири обособени места за магазини и 350 кв.м изложбена площ на две нива.

 

КОМЕНТАРИ