За седма поредна година областният всекидневник “Янтра ДНЕС” организира национален турнир по шах за деца до 12-годишна възраст. По традиция той се провежда по случай Деня на детето, а тази година надпреварата е на 2 юни (събота) в конферентната зала на Грандхотел “Янтра”.

Състезанието се организира с любезното съдействие на Шахматен клуб “Етър”, агенцията за недвижими имоти “Century HOMES”, “Болярка ВТ” и търговска верига “Сико”. Записването ще става предварително до 1 юни на посочения по-долу e-mail, където се подават трите имена, клуб, дата на раждане, FIDE и национален ELO коефициент, но може да става и на място от 9.30 до 10.30 часа в деня на турнира.

Турнирът ще се проведе по швейцарската система в 7 кръга с контрола 20 минути на състезател. Закриването и награждаването е от 17:30 ч. Съдия ще бъде Николай Йорданов, FIDE съдия.

Право на участие имат всички деца, родени след 1.01.2000 г., подали заявка и платили турнирната такса от 10 лв. Играе се общ турнир с класирания за възрастови групи до 8, 10 и 12 години. Паричният награден фонд е 390 лв., като победителите във всяка група получават купата на “Янтра ДНЕС”, а първите трима във всяка група ще бъдат наградени с медали.

“Предвидили сме 20 награди, като освен призовете за първите четирима във всяка от трите възрасти, ще бъдат отличени и трима местни шахматисти, най-добре представило се момиче, най-малък участник, за най-красива среща, награда-изненада и др.”, съобщи изпълнителният директор на “Янтрапрес” АД Тихомир Стефанов. Заявките за участие се подават чрез Светла Йорданова, e-mail: svetla_vt@yahoo.com; GSM: 0886/495 921; 0878/197 602, факс 062/610 628.

Тагове:

КОМЕНТАРИ