И тази зима ДКС “Васил Левски” ще бъде арена на горещи футболни страсти. Зоналният съвет на БФС организира поредния зимен турнир по футбол, който ще се проведе в началото на 2011 г. Стартът му е на 10 януари.

Записването за него започва на 6 декември и ще продължи до 17-и, но се очаква интересът да е огромен, а максималният брой участващи отбори е само 40. Затова записването ще бъде преустановено веднага, щом се запълни бройката от 40 отбора, съобщи секретарят на ЗС на БФС Страцимир Тинчев. Таксата за участие ще бъде 160 лв. и се внася още при записването.

Турнирът е в две фази: групова и финална. Играе се две полувремена по 20 минути с 5 мин. почивка между тях. Броят на състезателите е 5 полеви плюс вратар, като при по-малко от 3+1 състезатели срещата се прекратява или не се провежда. Смените са неограничен брой, правят се при спряна игра. Състезателите играят само с гуменки или маратонки с гладка подметка или тип „стоножки”.

Класирането в груповите фази ще се извършва по следния принцип:

1. Точков актив
2. Резултат от срещата между двата отбора с еднакъв точков актив
3. Голова разлика
4. Повече вкарани голове

Ако в груповата фаза се получи равен резултат в редовното време, той се запазва, ако на терена във финалните срещи се получи равен резултат в редовното време, продължения не се играят, пристъпва се към изпълнение на наказателни удари.

Ако по време на срещата състезател получи жълт картон, напуска терен, за 2 минути. При повторно наказание, състезателят прекратява участие в дадената среща. Отборът има право да пусне друг състезател на негово място след като мине двеминутното наказание на провинилия се състезател.

Ако по време на срещата състезател получи червен картон, напуска терена и оставя отбора си с човек по малко за цялата среща. Отборът няма право на смяна на провинилия се състезател. Наказанието при получен червен картон се определя от ДК при ЗС на БФС Велико Търново. Наказаните служебни лица нямат право да стоят на резервната скамейка до изтърпяване на наказанието си.

При опит за саморазправа и/или саморазправа на състезатели и/или ръководители със съдии и/или секретар на турнира съответния отбор се изважда от понататъшно участие в турнира.

Съдиите за всяка среща се назначават от СК при ЗС на БФС. Във финалната фаза срещите ще се обслужват от двама съдии.

В турнира нямат право на участие състезатели, картотекирани в ФК от професионалния футбол („А” и „Б” футболни групи), за спортно-състезателната 20010/2011 г. Нямат право на участие като състезатели и футболни съдии, включени в списъците на ЗС на БФС.

Сериозен е и наградният фонд – купа и 400 лв. ще получи първият в класирането, 300 и 200 лв. – вторият и третият. Има и индивидуални награди за най-добър вратар и голмайстор на турнира в размер на по 50 лв. за всеки.

Тагове:

КОМЕНТАРИ