Вече е обявена обществената поръчка за изграждане на ново тревно покритие на стадион “Ивайло”, съобщи кметът Даниел Панов. Необходимите 600 000 лева са отпуснати от държавата целево към бюджета, като с тях ще бъде реконструиран дренажът, който е на повече от половин век, ще бъде монтирана поливна система и подменено тревното покритие. Кметът предвижда Общината да подсигури допълнително между 120 000 и 150 000 лева и за отоплителна система на тревата. Намеренията са целият ремонт да бъде осъществен през зимата и за пролетта теренът да е готов. За следващата година е подготвен проектът за нова писта, с който ще се кандидатства по Наредба Н1 пред спортното министерство.

Днес Даниел Панов имаше среща с родители на децата от школата на “Етър 1924”. Една от идеите е школата да премине на отделна сметка, която е срещнала разбиране от негова страна. Панов заяви, че работата с подрастващите трябва да е сред приоритетите и парите, отпускани от БФС за школата би трябвало да отиват целево. Той заяви, че иска прозрачност и в скоро време той ще се запознае с дадената от клуба в Общината информация за приходите и разходите.

На срещата му с родителите на малките футболисти от школата са били представени още ред конструктивни идеи, но преди те да бъдат обявени в публичното пространство, за тях първо трябвало да се произнесат юристите. Даниел Панов заяви, че плътно застава зад идеите на родителите.

КОМЕНТАРИ