15-ото юбилейно издание на шахматния турнирТърновската царицапредстои от днес до неделя в старата столица. Надпреварата е организирана от ШКЕтърс подкрепата на Община В. Търново и любезното домакинство на хотелЕтър“. В нея по традиция участват момичета и момчета до 8, 10, 12 и 14 години.

Играе се по швейцарската система в 9 кръга с контрола по 30 минути на състезател. Турнирът е валиден за международен рейтинг по ускорен шах.

Очертава се много силно състезание и тази година, тъй като заявки за участие са подали всички шампиони и медалисти в страната в съответните възрастови групи. Сред основните кандидати за приза при момичетата са европейските шампионки Нургюл Салимова и Габриела Антова, както и световната вицешампионка Виктория Радева. Трикратен победител в този турнир е великотърновката Цвета Галунова, а последният носител на отличието е другаболярка” – Ива Пенчева.

Техническата конференция е днес от 14:00 ч. в хотелЕтър“, след което започват и партиите. Тържественото награждаване е в неделя от 13:00 ч., като призовете ще бъдат връчвани от кмета на В. Търново Даниел Панов и изп. директор на БФШ Николай Велчев.

Наградният фонд надхвърля 2000 лв., като победителите във всяка възрастова група получават купи, а заелите местата в тройкитемедали. Организаторите са предвидили и много предметни награди, както и специални призове за наймалките участници.

Тагове:

КОМЕНТАРИ