IMG_1697

Иван Петков голмайстор с 8 попадения,

трима са играли във всичките 13 мача

“Етър” завърши на трето място есенния полусезон в Северозападната “В” група. След първите 13 кръга “виолетовите” са на 5 точки зад водача “Спартак” (Пл) и на 1 т. зад “Бдин” (Видин). Като се има предвид, че първите пет отбора се открояваха над останалите, именно резултатите от директните мачове в челото определиха и това класиране.

Етърци загубиха срещите си със “Спартак” в Плевен и с “Бдин” у дома, завършиха наравно 0:0 в Свищов и победиха у дома “Видима­-Раковски” с 3:1, което резонно им отреди и това трето място. Как изглежда представянето на “Етър” през призмата на цифрите?

По една загуба у дома и навън

“Виолетовите” направиха през сезона 9 победи, 2 равни и 2 загуби, които им донесоха 29 точки в класирането. За разлика от миналата есен, когато тимът записа стопроцентов актив у дома, сега не успя да повтори това постижение. Сериозно влияние оказа и фактът, че за поредна година “Етър” странства по разни градове заради перманентните ремонти на стадион “Ивайло”.

Тази есен първото домакинство срещу “Янтра” бе на “Ивайло” (при това -­ след компромис от Зоналния съвет на БФС), следващите бяха в Трявна, където отборът трябваше да играе пред 40-­50 зрители. Там дойде и злополучната загуба с 0:3 от “Бдин” в осмия кръг, след което “Етър” взе решение да домакинства на стадион “Христо Ботев” в Дебелец.

В крайна сметка тимът у дома постигна 6 победи и 1 загуба, като отстъпва на лидерите “Спартак” и “Бдин” – с по 7 победи от 7 мача.

На чужд терен представянето бе по­-добро от миналата есен -­ в шестте си мача “болярите” взеха 3 победи, 2 ремита и допуснаха загуба само в Плевен. Въпреки това остана неудовлетворението от ремитата в Берковица и Свищов, а в дербито със “Спартак” етърци играха добре, но повлия отсъствието на наказаните Тодор Колев и Венци Димитров.

21 футболисти влизаха в игра

Точно 21 играчи са влизали в игра с виолетовия екип през есента, като “Етър” започна с отбор, изграден предимно от млади момчета, но в течение на сезона бяха привлечени опитни имена като Тодор Колев, Тихомир Трифонов, Радослав Анев и др.

Трима футболисти играха във всички 13 кръга ­- Димитър Байдаков, Илиян Трифонов и Николай Николаев, сочи статистиката, водена от Ангел Ганцаров. С най­-много игрови минути е Байдаков, който в 10 от 13­-те мача е играл без смяна. Илко Трифонов има 9 пълни мача, а Николаев ­ пет. Венци Димитров пък има 12 пълни мача по 90 минути, като пропусна само гостуването в Плевен поради наказание.

12 мача има и Мартин Николов (осем без смяна), с по 11 са Иван Петков и Цветан Петров, а с по 10 -­ Калоян Ангелов и Николай Петров.

Най-­малко на терена са били Георги Колев в 5 мача, Борислав Джарнавлиев в 3, Александър Узунов в 2 и Ивайло Петков – в 1 мач.

Иван Петков голмайстор с 8 гола

Най-­куриозното е, че “Етър”завърши с абсолютно същата голова разлика като миналата есен -­ 31:10. Тъй като обаче сега мачовете бяха с два повече, това означава, че в настоящия състав нападението е било по­-ефективно, а защитата ­ по­-слаба. “Виолетовите” вкараха 31 гола, което прави вкарани по 2.38 на мач срещу 2.07 миналата година по това време. Това е втори показател в групата, но далеч след “Спартак” (42 г.).

Докато миналата година етърци бяха най­-непробиваемият отбор (10 гола в 15 мача, което прави допуснати по 0.67 на мач), сега те допуснаха 10 гола в 13 срещи, което е 0.76 на мач. Това е едва трети показател в групата след “Спартак”, пуснал едва 4 гола за цяла есен, и “Академик” с 6 гола. Всъщност 6 от получените десет гола етърци са допуснали от двата си преки конкурента “Спартак” и “Бдин”.

Осем футболисти са реализирали тези 31 гола. Най-­резултатният виолетов играч е нападателят Иван Петков, който е голмайстор с 8 попадения (има и хеттрик срещу “Ботев” Козлодуй). Следват го Димитър Байдаков и Николай Николаев с по 7 гола. Тези трима футболисти са нанизали повече от две­-трети от етърските голове. Останалите са далеч назад -­ Тодор Колев с 3, Нико Петров с 2, а по един гол имат Георги Колев, Тихомир Трифонов и Борислав Джарнавлиев.

Напролет “Етър” ще гостува във Видин и приема “Спартак”, като най-­вече тези два мача ще дадат отговор дали могат да бъдат стопени 5-­те точки пасив в борбата за първото място.

.

Статистика:

Етър – есен 2014

играч   мачове   голове

Венцислав Димитров 12 –

Ивайло Петков 1 –

Мартин Николов 12 –

Тихомир Трифонов 8 1

Цветан Петров 11 –

Илиян Трифонов 13 –

Калоян Ангелов 10 –

Николай Петров 10 2

Борислав Иванов 9 –

Стамен Ангелов 8 –

Радослав Анев 7 –

Тодор Колев 6 3

Димитър Байдаков 13 7

Николай Николаев 13 7

Иван Петков 11 8

Цветомир Додуров 8 –

Димитър Цонев 7 –

Благовест Ангелов 6 –

Георги Колев 5 1

Борислав Джарнавлиев 3 1

Александър Узунов 2 –

.

Голмайстори:

8 – Иван Петков

7 – Димитър Байдаков

7 – Николай Николаев

3 – Тодор Колев

2 – Николай Петров

1 – Тихомир Трифонов

1 – Георги Колев

1 – Борислав Джарнавлиев

.

С най-много мачове:

13 – Димитър Байдаков

13 – Илиян Трифонов

13 – Николай Николаев

12 – Венци Димитров

12 – Мартин Николов

11 – Иван Петков

11 – Цветан Петров

 

 

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ