Malchika

Екзотичен тим е новото попълнение на Северозападната „В” група. „Ювентус” от село Малчика, общ. Левски, е единственият от победителите в седемте регионални дивизии, който поддържа детски футболен отбор и по този начин покри едно от изискванията на БФС за участие във “В” група. Клубът ремонтира и стадиона си и новият шеф на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов вече обяви, че „Ювентус” ще бъде допуснат до жребия на 1 август за предстоящото първенство.

Отборът на село Малчика е създаден през 1946 г. Носил е имената „Юнак“ и „Левски“ до 1995 г., когато се прекръсва на „Ювентус“, със специалното разрешение на съименниците си от Торино. „Ювентус“ играе домакинските си мачове в село Малчика, стадионът се казва “Георги Кърчев” – на името на основателя на футбола в селото. Капацитетът на стадиона е 1000 места. Звездата в тима е бившият играч на “Левски” и “Сторгозия” Светослав Бърканичков-Барни. Екипите, естествено, са в цветовете на “големия брат” от Торино.

От клуба твърдят, че при разумно харчене могат да изкарат спокойно сезона с бюджет от около 50 000 лева. „Ювентус” (Малчика) ще търси дофинансиране с около 15 000 лева от Община Левски. Молбата трябва да бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет. От Малчика са категорични, че останалите около 35 000 лева ще бъдат осигурени от земеделската кооперация на селото, както и от местни бизнесмени.

Проблемът с формациите на детско-юношеската школа също е на път да бъде разрешен. Затруднение има с недостиг на юношите. Възможно е липсващите попълнения да дойдат от школата на „Литекс” (Ловеч). Съставът на детският отбор е от местни момчета, които досега играеха в клуба. Клубът няма проблеми със селекцията на мъжкия тим.

 

КОМЕНТАРИ