От няколко дни Ендер Дурмушев е непрекъснато на стадион “Ивайло” и стриктно следи нещата, като активно работи по организационната част и поддържа постоянна връзка с новите акционери. Имената им, както и техните цели, ще бъдат огласени от самите тях в скоро време на специална пресконференция, каза той, но все пак се съгласи да отговори на няколко въпроса пред медиите.

– Кажете първо няколко думи за себе си? Откъде сте?

– На 39 години съм, от Кърджалийско, през 1991 г., когато “Етър” станаха шампиони, съм завършил електротехникума в Г. Оряховица, но от 20 г. живея в Турция.

– С футбол занимавал ли сте се?

– Да, бях футболен съдия – страничен рефер в Суперлигата на Турция. 11 години съм бил съдия, от които 7 г. в професионалните лиги.

– Кажете поне с какво се занимава бизнес групата, която придоби акции в “Етър”?

– От Истанбул са, имат мол център, фабрики в Китай и Турция. Единият е бивш президент е на известен клуб в Турция, но не искам да споменавам името му. Когато дойде във В. Търново, ще направим пресконференция и ще обяви кой е, целите, амбициите. Не съм упълномощен да споменавам засега каква част от акциите притежава.

– Какви са впечатленията ви от “Етър”, от стадиона, публиката?

– Щом сме тука, значи впечатленията ни са добри. Най-важни за нас са хората, надявам се заедно да направим много хубави неща за Велико Търново. Имате перфектна публика, но се надявам да я удвоим и утроим.

– Вашата длъжност каква ще бъде?

– Просто представител на акционерите. Стефан Атанасов си продължава дейността като прокурист, той си остава основният човек в клуба.

– Можете ли да споделите нещо като намерения на акционерите?

– Ако няма ДЮШ, няма и футбол, затова ще залагаме на нея. Ще се опитаме да направим най-хубавото от опита, който имаме. Но първо да направим и мъжкия отбор, малко позакъсняхме, но ще успеем да сме готови за началото на сезона.

– Треньорът Георги Тодоров вече заяви, че очаква “Етър” да е сред четирите отбора, които ще се борят за влизане в “А” група?

– Велико Търново е областен град и това, което е казал, е нормално за такъв футболен град. Ако нямаме такава цел, нямаше да вземем и този треньор…

– Изборът на Георги Тодоров ваш ли беше?

– Не, изборът му беше общ на целия клуб, на всички акционери.

– По трансферите вие самият ще работите ли?

– Разбира се, и то активно. В близките 4-5 дена ще има нови имена, и то на известни футболисти. Повече подробности по акциите, целите, ще обявят на пресконференция новите собственици. Но за нас не е важно кой колко процента има, а отборът да държи ниво.

Тагове:

КОМЕНТАРИ