IMG_0506

С представяне на филма „Виолетови шампиони” в Клуб 7 почетоха 94-ата годишнина от основаването на „Етър”. Сред гостите бяха двама от шампионския отбор от 1991 г. – Калоян Чакъров и Генчо Генчев, които разказаха интересни спомени пред присъстващите фенове. Генчо Генчев заяви, че доста са хубавите моменти от неговата кариера, но няма да забрави гола си срещу „Миньор” през шампионския сезон.

„Аз бях най-младият футболист в отбора, за мен беше щастие да играя с такива големи футболисти. Няма да забравя дебюта си – на 3 ноември 1990 г. в мача „Берое” – „Етър” 0:0. За разлика от много отбори в България, които никога не са били, а вероятно и няма да станат първи, „Етър” може да се гордее с това, че е шампион на България”, заяви Калоян Чакъров, който е единственият шампион с „виолетовите” и при юношите, и при мъжете.

Ангел Ганцаров разказа за създаването на филма „Виолетови шампиони”, започнат през 2011 и завършен през 2014 г. за 90-ия юбилей на „Етър”. После всички заедно изгледаха филма, припомнящ паметните мигове от „виолетовата” история.

 

 

Филмът „Виолетови шампиони“:

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ