IMG_2097

Красимир Балъков е новият мениджър на “Етър”. Решението на клубната управа бе оповестено официално днес. Това е изцяло нов пост по европейски модел, който предоставя спортно-техническата власт на легендата на великотърновския футбол Красимир Балъков, но в екип с останалите треньори. В него влизат още треньорите Станислав Генчев, Илиян Киряков и Калоян Чакъров, които ще изпълняват функциите на треньори. Това означава, че вече няма да се разчита на Иван Вутов и Мирослав Иванов.

Новият екип бе официално представен от председателя на УС на “Етър” проф. Георги Камарашев и члена на клубната управа Александър Нанков. Своята пълна подкрепа изрази и бронзовият медалист от САЩ-94 и шампион с “Етър” Цанко Цветанов, на когото заболяване попречи да присъства. “Изцяло подкрепям идеята Красимир Балъков да поеме новия пост главен мениджър в клуба. Убеден съм, че с неговите амбиции и виждания за футбола “Етър” ще продължи развитието си в посока нагоре”, коментира Цанко Цветанов.

IMG_9204

Балъков ще води отбора от треньорската скамейка в мачовете. “Реалисти сме, знаем какъв е бюджетът ни, затова трябва да бъдем сплотени. Само с добра огранизация можем да постигнем целите си. По тази причина се върнах в родния си клуб – да спасим “Етър” от изпадане, а ако стане нещо повече – добре дошло”, коментира легендата на великотърновския футбол. Освен за спортно-техническата част, Балъков ще работи и по въпроса и за базите в сътрудничество с общината.

Новият главен мениджър коментира и слуховете за баснословна заплата, които се ширят в последните дни. “Ако беше друг клуб – може да се говори за пари. Тук ще получавам минимума, който Управителният съвет може да си позволи”, поясни Балъков. Той заяви, че е прекратил още преди 4 дни договора си с ЦСКА-София като скаут и занапред ще бъде отдаден само на “Етър”.

Вече се работи по селекцията, но имена ще се обявяват като дойдат самите играчи. Ще се търсят такива за всички линии – нападение, атакуващи халфове, десен бек.

Отборът се събира на 8 януари, а два дни по-късно заминава на лагер в Дряново. На 18-и играе с “Верея” в Мъглиж, а от 20 януари до 3 февруари е на подготовка в Анталия. Там ще срещне “Лех” (Познан), “Железничар” (Сараево), “Олимпия” (Любляна) и още един отбор. Официалното представяне на новия полусезон е на 10 февруари от 14 ч. срещу “Литекс” на стадион “Ивайло”.

След пресконференцията Красимир Балъков се срещна и с очакващите го пред стадион фенове. “Нуждаем се от вашата подкрепа, с вас “Етър” има един играч повече”, заяви Бала, като ги увери, че ще носи пълната отговорност за представянето на “виолетовите”.

Очаквайте още подробности!

IMG_9209

Тагове:

КОМЕНТАРИ