SAM_0963
Новото съоръжение до Спортното училище да носи името на Трифон Иванов, предлага “Велико Търново спорт”. Проектът бе на стойност 1 400 000 лв. и включва изграждане на нов изкуствен терен с размери 113 на 68 метра, с поливна система, ограда и осветление. Обществената поръчка бе спечелена от консорциума “Спорт за Велико Търново”.

Изграждането на новия терен бе договорено от кмета Даниел Панов още с предишния спортен министър Свилен Нейков през 2012 г. На срещата с тях при стартирането на проекта бе и самият Трифон Иванов (на снимката). След като проектът бе одобрен, бе решено парите да се изплащат на три транша. Първият включваше изкопни работи и подготовка на терена за насипване и поставяне на изкуствената трева и бе за 218 000 лв., които бяха преведени и парите усвоени. След това обаче нещата зациклиха в очакване на следващите средства от финансовото министерство. Неотдавна Даниел Панов обяви, че се очаква средствата да пристигнат през март.

Междувременно нуждата от тренировъчен терен във Велико Търново наистина е неотложна и преди дни бе определена от директора на ДЮШ на “Етър” Никола Велков като “крещяща”. Той заяви, че децата и юношите от школата няма къде да се готвят, че заради липсата на терени нашите таланти отиват в “Литекс” и “Лудогорец” и призова депутатите от Великотърновския регион да обединят усилията си и да лобират за отпускането на обещаните средства за новото игрище.

Силно се надяваме, че в близките месеци това най-после ще е факт. В тази връзка “Велико Търново спорт” предлага на Общинския съвет и кмета Даниел Панов новото съоръжение да получи името “Трифон Иванов”. Самият “железен” защитник е възпитаник на Спортното училище и няма нещо по-подходящо от това занапред стотиците млади футболисти от В. Търново да се готвят там и името на Трифон Иванов да бъде техният стимул за големия футбол.

Второто ни предложение е да бъде направен ежегоден детски турнир (по възможност – с международно участие), в който отборите да спорят за купата “Трифон Иванов”. Такъв турнир легендарният ни футболист си бе поставил за цел да направи на стадион “Ивайло”, но времето не му достигна… Велико Търново го дължи – не само на него, а и на своите стотици подрастващи млади футболисти. Дано някога някой от тях доближи класата на футболиста Трифон Иванов.

КОМЕНТАРИ