923015_641251075918798_1951577502_n

Главният съдия на мача „Лудогорец“ – „Етър“ Никола Попов е бил пратен да свири във Втора лига заради неотсъдената дузпа в полза на етърци. Това съобщи шефът на Съдийската комисия Йордан Сталев, който е категоричен, че „виолетовите“ са били ощетени с дузпа в края на мача в Разград. Йордан Сталев коментира действията на родните рефери след изминалите два кръга в Първа лига, които не минаха без гафове.

„Аз мисля, че първите два кръга на Първа лига и старта на Втора лига от съдийска гледна точка минаха в рамките на нормалното, даже добро представяне на съдиите без фрапантни грешки. Като изключим една, която няма как да не я коментираме. Радвам се, че започнаха, така както ги обучавахме през семинарите и спазват това, което изискваме от тях“, заяви шефът на съдиите в интервю за livesport.

„Ръката на играча на „Лудогорец“ в мача с „Етър“ не е в естествено положение. Главният съдия не е бил на подходящата позиция и не го е видял. Това не го оневинява, защото е длъжен да бъде на мястото си и види това положение. В България няма да има наказание на съдии, но те ще свирят едно ниво по-надолу, когато получат ниска оценка. Така се случи с главния съдия на този мач. Още следващия кръг свири във Втора лига на мача „Пирин“ и „Добруджа“, каза Сталев.

Тагове:

КОМЕНТАРИ