Адвокати, интелектуалци, общински съветници и други хора с интересни занимания, събрани в един футболен отбор – това звучи наистина забавно и впечатляващо. Ето, че Велико Търново вече може да се похвали с такъв тим, който при това няма да играе в турнири по минифутбол, а  там, където е само за истински мъже – „Б” регионална група.

Първоначалната идея на ентусиастите е била да бъдат част от възродения отбор на Ресен и да помогнат за популяризирането му. Поради големия брой състезатели там, в крайна сметка те решават да сформират напълно нов тим. Така се ражда ФК „Хит” (Велико Търново), който поне на този етап ще играе домакинските си мачове в Присово. „Велико Търново спорт” засега ще запази в тайна кои ще са „хитовите” футболисти, но с наближаването на първия кръг всичко ще стане ясно.

По принцип жребият за „Б” РФГ вече бе изтеглен, като групата се състоеше от десет отбора, но впоследствие бяха добавени новите герои, както и тима на „Юнак” (Мерданя). „Юнаците” бяха извадени от първенството заради поредица от ексцесии на техния стадион, но отново ще могат да участват, тъй като вече ще играят срещите си не в Мерданя, а в Лясковец.

През тази година интересът към участие е много голям, като има още три отбора, които са поискали да бъдат включени – Недан, Вързулица и нов тим от Поликраище. Засега обаче те няма да могат да играят, но някой от тях ще бъде включен, ако по време на първенството има отказал се клуб. Тимът от павликенското село Недан все пак ще има мачове, тъй като ще участва в турнирите за купата на България и купата на Аматьорската лига.

Ето и всички срещи от областния етап за купата на АФЛ:

8 септември:
1. „Недан” – „Ботев” (Златарица)
2. ЦеСеКа (Лесичери) – „Академик” (Свищов)
3. „Чумерна” (Елена) – „Локомотив” (Горна Оряховица)
4. „Изгрев” (Царевец) – „Спарта” (Самоводене)
15 септември:
А. Победител от мач 1 – победител от мач 2
Б. Победител от мач 3 – победител от мач 4
22 септември:
Победител от мач А – Победител от мач Б – определят кой отбор от Великотърновска област ще продължи напред в турнира.

Програмата за първия кръг в двете “А” ОФГ и “Б” РФГ можете да видите ТУК.

Тагове:

КОМЕНТАРИ