Атаката към Гросглокнер

Атаката към Гросглокнер

С хляб и сол бяха посрещнати във Велико Търново алпинистите от експедицията на “Трапезица”, успешно изкачила връх Гросглокнер в Алпите. “Добре дошли” им казаха Боян Димов, Георги Димитров, Мила Велчева, много колеги, близки, приятели и журналисти.
Ръководителят на експедицията Иван Мутафов разказа подробности за изкачването на върха. Първата част от маршрута е премината за два часа. Самото изкачване е станало по-бавно, с осигуряване. Тясната пътека и традиционното натоварване на маршрута през почивните дни правят изкачването по-бавно и рисковано. За разлика от други години, сега на Гросглокнер имаше сняг, разказа Иван Мутафов.

Великотърновската експедиция на върха.

Великотърновската експедиция на върха.

Дамската част от екипа специално благодари на колегите си от Троян, които се показали истински кавалери и оказвали помощ при слизането, което на моменти е дори по-трудно от изкачването. В събота времето е било лошо, но в неделята се оправило.
Българската група ще запомни и още епизоди от пътуването до Австрия. В Словения нашите си изпатили от тамошната митническа мафия, от която по “специална формула” изчислили,че бусът е свръхнатоварен и наложили глоба от 350 евро. На връщане пък групата е посетила Венеция и е разгледала забележителния площад “Сан Марко”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ