chetirima-futbolisti-pavlikeni-sa-966
Часове преди трагичната катастрофа, довела до смъртта на Димитър Кушев, Генчо Стефанов, Георги Вълчев и Ивелин Иванов, техният тим спечели в Козловец областния финал за Купата на Аматьорската футболна лига. Именно след двубоя на прибиране към Павликени е станал зловещият инцидент.

ОФК „Павликени“ надделя с 3:1 над „Земеделец“ и стана областен първенец в турнира. Александър Узунов откри резултата още в 48-ата минута, пет минути по-късно Богдан Георгиев с глава възстанови равенството – 1:1. Мартин Иванов изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратаря на домакините за 1:2. Шанс да възстанови равенството имаше Преслав Петров, останал сам срещу вратаря на „Павликени“, но не успя да го преодолее. Крайното 1:3 оформи Ивелин Атанасов с плътен шут от 25 метра.

Това бе и последният гол в живота на младия футболист… Титуляри в мача бяха и други двама от четиримата загинали – вратарят Генчо Стефанов и халфът Георги Вълчев. Димитър Кушев не взе участие в срещата, заради травма, но бе в Козловец, за да подкрепи съотборниците си.

Предстоящият в неделя двубой между павликенския тим и „Академик“ (Свищов) ще бъде отложен, информираха от Зоналния съвет на БФС във В. Търново.

Искрени съболезнования на близките на четиримата млади мъже!

КОМЕНТАРИ