„Етър” ще направи днес последната възможна крачка към баражите за влизане в „А” група. „Виолетовите” гостуват в Бяла Слатина на местния „Чавдар” и при победа се класират за баражите. Тимът води с 1 точка и с по-добри показатели пред „Спортист” (Своге), който пък гостува на „Септември” (Симитли) и е уверен в победата си.

За 32 кръга досега етърци имат най-малко загуби в първенството – едва 5, но серията от 11 равенства ги подрежда на временната втора позиция, която ще се опитат да задържат.

Срещата е от 18:00 ч. на стадион „Чавдар”, главен съдия е Ангел Ангелов с помощници Иван Колев и Мартин Венев от София.

Без трима основни играчи заминаха вчера „виолетовите” за Плевен, където са на лагер преди мача. Вратарят Венцислав Димитров и защитникът Георги Гайдаров за наказани, а Владимир Зафиров е контузен. Така в групата от 18 души попаднаха: Радослав Рашков, Джихат Кямил, Петър Ванков, Пламен Костадинов, Мартин Димов, Илко Трифонов, Румен Лапантов, Стефан Харлов, Йордан Петров, Мариян Генов, Тихомир Кънев, Симеон Баев, Марко Карканджиу, Мартин Иванов, Ивелин Янев, Екундайо Джайеоба, Христо Пенев и Николай Николаев.

Етърци са наясно, че ги очаква крайно труден мач в Бяла Слатина срещу противник, който ще играе още по-настървено за победата, но са амбицирани за краен успех. „Явно ни е било писано да се класираме по трудния начин”, коментираха играчите. „В Бяла Слатина ни очаква битка. Колкото и да ни е трудно, трябва да спечелим мача и ще се борим докрай”, коментира треньорът Велин Кефалов.

Офанзива от „виолетовите” фенове се очаква на стадион „Чавдар”, като броят им може и да надхвърли стотина души. Ръководството отпусна безплатен автобус за привържениците, който тръгва в 14:00 ч. от стадион „Ивайло”, а мнозина ще пътуват от Велико Търново и София с коли.

„Етър” очевидно ще трябва да разчита на собствените си сили и да надиграе домакините, за да се поздрави с крайната победа. Ако се класира за баража, тимът ще срещне на 8 юни на неутрален терен втория от Източната „Б” група „Черноморец” (Поморие).

Успех на „виолетовите”!

Очаквайте прякото предаване на „Велико Търново спорт” на развоя на мача „Чавдар” – „Етър” по минути!

Тагове:

КОМЕНТАРИ