Старши треньорът на “Етър” Цанко Цветанов избухна срещу съдийството след мача с “Локо” (Пд), след като дълго време отказваше да коментира съдиите. Повод за изявлението му бе скандалният гол на гостите в 52-ата минута, като претенциите на “Етър” са за груб фаул на Кавдански срещу вратаря Цанков.

„За пореден път – съдийски произвол на „Ивайло”! Това е срамота! Всеки мач после ми се извиняват – шефът на Съдийската комисия, зам.-шефът… Всички само ми се извиняват. Във всеки мач грешки. Какво трябваше – да пребият вратаря ни с юмрук ли, за да даде фаул вместо гола на гостите. Питах накрая съдията: защо само 3 минути продължение? Отговаря ми: какво ще стане, ако дам още три… Ами можем да вкараме победен гол, защо да не вкараме?! Срамота е. Съжалявам, че избухвам, обаче то не се търпи вече…

Всички казват, че в Търново сме много добри момчета, никой не писка и нищо не казва, и всеки идва и се учи на наш гръб и си прави авторитет. Не е нормално.

Вярно е, че в нашия отбор има нерви и напрежение, но и постоянно ни бутат към дъното. Ако има някакво решение на БФС „Етър” да изпада, нека ни кажат направо, та да не се мъчим. Срамота! Това мога да ви кажа.

Не искам да оправдавам футболистите, но аз видях отбор, който иска да се бори и ще продължи да се бори. Но този произвол трябва да се спре.

Всяка точка е важна в борбата за оставане. Няма да се предаваме и така ще бъде до края. Ще се борим за всяка точка, за всеки гол и победа. Пивати тренира лошо, затова не го взех в групата.

За съжаление не можахме да бием, но поне прекъснахме тази серия от загуби. Надявам се, че ще дойдат и по-добри резултати, ще сменим и схемата на игра. Ще работим през паузата отборът ни да изглежда още по-добре.

Благодаря на публиката за невероятната подкрепа след изравнителния гол, надявам се, че ще продължат така и занапред, а ние ще се отблагодарим с още по-агресивна игра и се надявам, че в скоро време ще ги зарадваме с победа.”

 

Допълнение на “В. Търново спорт”:

Видеозаписът след мача потвърди това, което ясно се видя и на стадиона – при центрирането на Абушев вратарят Цанков скача да боксира топката и в този момент е изблъскан с тяло и ударен с лакът от Кавдански и съборен на земята, а топката директно влиза в мрежата. За съжаление “Велико Търново спорт” няма право да качи видео от скандалния гол. Другата претенция на Цветанов е за едва триминутното продължение, след като имаше показани пет картона, извършени шест смени, а носилката влиза пет пъти на терена при лежането на играчи на гостите.

Вижте на стопкадър как Кавдански изблъсква с тяло вратаря Цанков и топката влиза в мрежата.

Тагове:

КОМЕНТАРИ