Още едно име на ново попълнение в „Етър” стана ясно днес, въпреки че от клуба не оповестиха играчите, които се готвят с „виолетовите”. Става въпрос за полския офанзивен халф Михал Протасевич, който (както норвежеца Кай Рисхолт) вече обяви пред медиите в своята страна, че преминава в „Етър”.

Протасевич е роден на 26 септември 1985 г., висок е 183 см и тежи 74 кг. Играе като ляв и десен офанзивен полузащитник. Има двойно гражданство – немско и полско. Юноша е на немския „Рот-Вайс” (Оберхаузен), после преминава през холандския „Твенте” (2004-2005), полския „Гурник” Забже (2005-2006), немските „Гладбек” и „Рот-Вайс” (Есен), а от 2007 г. трайно с малки прекъсвания е основен футболист на полския „Flota Świnoujście”, който е настоящ лидер в Първа лига на Полша и с 40 точки води с пет точки пред втория в класирането.

Неотдавна Протасевич разтрогна договора си с тима по взаимно съгласие. „През следващите шест месеца ще играя в българския клуб „Етър 1924” (В. Търново). Треньорът му Сердар Даят идва също от Германия, където съм израснал и аз. Той търсеше играч за лявата зона на атаката и ми предложи офертата, която приех”, обяви пред сайта eurosport.onet.pl Михал Протасевич.

„Етър” след есента е на последно място и го чака тежка битка за спасяване, пише в материала на полските колеги. Предпоследният отбор е на 4 точки напред, а зоната за спасяване – на 6 точки. Сред конкурентите на етърци в зоната за изпадане или на границата са такива известни клубове като „Локомотив” (София) и „Берое” (Стара Загора), а положението не е много добро дори за „Славия” (София).

„Не съм сигурен, ако не бяха президентът Розвалка, директорът Дунайко и мениджърът Закржевски, дали „Flota Świnoujście” нямаше да е в долните групи. Благодаря ви за доверието и за дадения ми втори шанс, благодаря на феновете, сред които имам много приятели, нека подкрепят отбора. Вярвам, че „Flota Świnoujście” ще успее да влезе във Висшата лига и ако това стане, аз също ще празнувам”, казва на сбогуване пред полските медии новото попълнение на „Етър 1924”.

Сайтът www.sportni.bg отново ни преписа, без да съобщава откъде има информацията.

Тагове:

КОМЕНТАРИ