Още през февруари или най-късно в началото на март стартира подмяната на тревното покритие на стадион „Ивайло”, обявиха от Община Велико Търново. Заедно с новата автоматична поливна система сумата ще надхвърли 800 000 лв. Общо над 6 650 000 лв. е предвидила в Инвестиционната програма Общината за ремонт и строеж на нови спортни съоръжения. Сумата е почти 1/3 от всички пари в програмата, които са в размер на 17 455 893 лева.

Както вече писахме вчера, предвижда се изграждане на нова мултифункционална спортна зала. Намеренията са тя да бъде готова още до началото на лятото. Проектът е готов и обществената поръчка за изграждането му ще бъде  обявена всеки момент. Съоръжението е на стойност 1 004 076 лв.

657 499 лв. влизат в графата извънбюджетни средства за нова лекоатлетическа писта на стадион „Ивайло”, 174 000 лв. за ремонт на осветлението, 300 000 лв. за реконструкция на бетонната козирка. Над един милион лева ще бъдат вложени в южната част на стадиона, където се предвижда нов тартан на закритата лекоатлетическа писта, саниране на спортните зали, както и подмяна на дограмата и осветлението им. В Инвестиционната програма са включени още хидроизолация и покриви над входовете към трибуните от юг, от които се образуват течове към закритата писта под тях.

Новият футболен терен с изкуствено покритие, който ще се строи до Спортното училище, ще струва 1 177 632 лева.

ДКС „В. Левски” пък чака пари за ремонт на съблекалните, спортно-възстановителния център и електронните табла, агрегат и нови лампи. 189 000 лв. са заложени в Инвестиционната програма за покривна конструкция за хидроизолация на зала „Сава Величков”.

КОМЕНТАРИ