Изходът от гостуването на мераклията за “А” група “Спортист” (Своге) в Симитли в последния кръг на Западната “Б” група май е повече от ясен…

В неделя “Етър”, който води с 1 т. и с по-добри показатели на “шоколадите”, гостува в Бяла Слатина на деветия в класирането, а конкурентът му – на шестия в таблицата “Септември” (Симитли). И двата отбора излизат срещу домакини, които няма за какво да играят.

Интересното е обаче, че за родните медии “Етър” го очаква крайно труден мач в Бяла Слатина, докато победата на “Спортист” в Симитли не буди никакви съмнения!

Днес колегите от Novsport.com излизат с материал със заглавие “Етър ще гони дивото в Бяла Слатина”, в което прогнозират, че има всички предпоставки за оспорван двубой в Бяла Слатина и “виолетовите” ги очаква тежко гостуване. По-важното: сайтът излиза с новината, че “Септември” (Симитли) ще играе направо с детски отбор срещу конкурента на етърци!

“По информация на Novsport.com “Септември” ще излезе срещу “Спортист” направо с децата от школата, което гарантира успеха на гостите”, пише в материала.

Ако това стане, подигравката би била пълна.

Само преди девет дни “Велико Търново спорт” публикува интервю с треньора на “Септември” Юри Васев, в което той оплю отбора на “Етър”, но бе категоричен, че отборът му играел за себе си и не влизал в никакви уговорки.

На директно зададения му въпрос дали не играят за Своге, Васев на секундата отрече. Ето въпросния откъс от интервюто:

 

Юри Васев:

– Няма да ходим на бараж, това е ясно. Уплашихте се да не отидем на бараж. Ние нито ще влизаме, нито ще изпадаме..

– За кого играете?

– Играем за себе си, ето виждате срещу “Етър” момчетата се хвърлят, играят за себе си, добре играят, мъжкари. Нито ще влезем, нито ще изпаднем. Вие сте слаб отбор, изобщо не сте за “А” група.

– Говори се, че играете за Своге?

– Не, не, за Своге изобщо не играем. Ние си играем за себе си. За какво да играем за Своге?   (интервюто можете да чуете тук)

 

P.S. Явно има за какво…

 

Кметът на Симитли Апостол Апостолов – Поли в интервю от 26 май т.г.

“Категорично съм казал, че няма да коментирам съдиите. Тях има право да ги коментира само треньорът Юри Васев. Също така няма да подаваме жалба срещу съдийската бригада. Продължаваме да се борим. За мен е важно, че сме най-стойностният отбор в „Б” група и може би единственият, който не влиза в никакви договорки”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ