Вече са ясни и имената на победителите в съвместната игра на „Велико Търново спорт“ и сайта kick.bg, посветена на 20-ата годишнина от шампионската титла на „Етър”. В продължение на няколко седмици давахте отговори на 15 наши въпроса, свързани с шампионския период на „Етър”.

Както и очаквахме, получихме доста писма, сред тях около 30 бяха с дадени отговори на всички въпроси. За радост, историята на „Етър” не е забравена и няма да бъде забравена – уверихме се, докато четяхме писмата ви. Повечето от вас споделиха, че за тях е било истинско удоволствие да се върнат към онези години и да си припомнят паметните мигове.

Не знаем откъде са участниците, но от посочените в някои имейли адреси става ясно, че най-много са от Велико Търново, но има и такива от Ловеч (Николай Николов) и дори от Пловдив (Валентин Георгиев).

7 човека дадоха абсолютно верни отговори на 15-те въпроса. Преди да обявим имената им, искаме да откроим още няколко писма. Даниел Димов ни е изпратил уникално писмо – със снимков материал към всеки отговор, с пълни класирания, статистика и най-подробна информация. Не е посочил само името на рефера, свирил мача „Кайзерслаутерн” – „Етър”, това е португалецът Фортунато Асеведо. Другият, който беше съвсем близо до наградите, е Йордан Йорданов. Той също е с най-обширни отговори, с лични спомени и много компетентност. За жалост и той е с 14 верни отговора – единственият играч, шампион и с мъжете, и с юношите на „Етър” не е Цанко Цветанов, а Калоян Чакъров.

Много съжаляваме и за Момчил Брашнянов и Венцислав Николов, които имат пълни отговори, но смятат, че Мирослав Миронов не е бил шампион. Истината е, че той няма записан нито един мач, но получава златен медал и е част от тима по време на награждаването. Същото се отнася и за Румяна Владимирова, която не е посочила само името на рефера Асеведо. Трифон Карпушиев пък има 13 верни отговора и също са го затруднили само тези два въпроса.

Играта обаче има и победители.

Седем от вас дадоха абсолютно верни и пълни отговори на всички въпроси. Това са: Иван Джамбазов, Цветан Йорданов, Пламен Николов, Николай Момчилов, Марин Маринов, Милена Ангелова и Деян Владимиров.

 

След като обстойно разгледахме писмата, определихме и победителите:

 

Първа награда – оригинална фланелка на ФК „Барселона“, печели Пламен Николов.

 

Втора награда – фланелка и шал „Етър – шампиони’91″, печели Иван Джамбазов.

 

Трета награда – флаг на ФК „Етър“, печели Милена Ангелова.

 

Четвърта награда – оригинален автограф и снимка на Димитър Бербатов, печели Марин Маринов.

 

Победителите ще бъдат уведомени по телефона или с имейл как могат да получат наградите си. Честито!

 

Накрая искаме да завършим с част от писмото на Йордан Йорданов:

 

“ЕТЪР”, господа, е марка във българския футбол. Бил е велик, както градът ни – така и отборът ни. Радвал е хиляди по трибуните, чрез телевизионни и радиоприемници, и пак ще ги радва. За жалост управниците в града ни не са от класата на всеотдайната публика на “ЕТЪР”! Надявам се и вярвам да се продължи в насока да се възродят отново школите, както и училищни такива. Вярвам, че ще се работи за подобряване на базата в града. Аз искам моето дете да има къде да спортува, да е здраво. Да знае историята на България, града ни и любимия ни “Етър”. Не искам да живее само с нашите спомени за ония славни години, в които баща му тренираше неуморно лека атлетика и футбол и се наслаждаваше на кумири като Балъков, Б. Генчев, Трифон Иванов, Киряков и прочие.

Знам, че “ЕТЪР” ще пребъде, защото болярският дух, който живее у всеки един в града ни, ще надделее над пошлостта, мерзостта, глупостта на властимащите и ще бъдем отново фактор. Фактор, с който ще се съобразяват знайни и незнайни градчета и паланки, на които показваме несломимия болярски дух.

Тагове:

КОМЕНТАРИ