С летящ старт започна БК „Етър-49” в първия регионален турнир по баскетбол за момчета до 14 години. В залата на стадион „Ивайло” възпитаниците на Станислав Балъков разгромиха “Чардафон-Орловец” (Габрово) със 72:4. Далеч по-интересна бе срещата между домакините и „Дунав 2007” (Русе). Двата тима имаха стари сметки за уреждане, след като преди 1,5 год. русенци със съдийска помощ измъкнаха от етърци бронзовите медали в този набор на държавните финали, проведени в крайдунавския град.

В първата четвърт, преминала през много обрати, гостите взеха минимално предимство 20:18 точки. Втората петица на „Етър-49” обаче уби интригата в мача, след като спечели втората четвърт с 33:7 и на полувремето домакините водеха с 51:27. Превъзходство на великотърновските баскетболни надежди продължи и след почивката, когато „Етър-49” спечели третата част с 24:9 и четвъртата с 19:11, за да спечели с разгромен резултат 94:47. За русенци остана утехата от победата срещу “Чардафон-Орловец” с 64:22.

Междувременно БК “Росица” (Поликраище) постигна две победи във втория регионален турнир по баскетбол за девойки старша възраст до 18 г., проведен в Габрово. Възптаничките на Живко Коларов удариха „Чавдар” (Троян) с 43:39 и разгромиха прекия конкурент за първото място “Зограф” (Трявна) с 55:37. Преди това тревненки надвиха връстничките си от “Чардафон-Орловец” (Габрово) с 43:42 и заплетоха възела в челото.

Във временното класиране лидери с актив от 3 победи и 1 загуба са тимовете на “Чардафон-Орловец”, “Росица” и „Зограф”. Последното място в групата е окупирано от представителките на “Янтра-48” (Полски Тръмбеш), които продължават без победа. “Янтра-48” загуби от „Чавдар” (Троян) с 31:46 и от “Чардафон-Орловец” с 27:57. Третият турнир от първенството ще се проведе на 9 декември във Велико Търново.

Тагове:

КОМЕНТАРИ