„Академик” победи с 3:1 „Ситомир”. В 11-ата минута играещият треньор на свищовлии Борислав Борисов проби отдясно и подаде на Тодор Тодоров, който откри резултата. Осем по- късно Тодоров върна жеста на наставника си, като елиминира никополската отбрана и принуди вратарят да го събаря. От отсъдената дузпа Борисов вкара за 2:0. В следващите минути “студентите” продължиха да атакуват усилено в търсене на трети гол, който окончателно да реши спора. В края на полувремето обаче отбраната им опита да направи изкуствена засада, Младен Младенов се измъкна и намали на 1:2.

Попадението върза мача и след почивката се наложи на няколко пъти на вратаря на домакините Иван Иванов да се намесва, за да предотврати изравняване. В 90-ата минута контра на “Академик” бе завършена от Радосвет Чанов с точен изстрел за 3:1.

“Академик”: Ив. Иванов, Петров, Ганев, Михайлов, Каролев, Чирпанов, Георгиев, Тодоров /66 Чанов/, Методиев, Бънов, Борисов.

 

“Железничарите” взеха точка под Белоградчишките скали

Без контузените титуляри Стефан Бакърджиев, Иван Златков, Пламен Иванов и Мартин Радев гостува в Белоградчик горнооряховският “Локомотив”. Групата бе попълнена с осем юноши, четирима от които играха. С гол на Ради Стайков в 30-ата минута “железничарите” поведоха в резултата. Нападателят бе изведен в коридор от съотборника си Йордан Петров и останал сам срещу вратаря на “Балкан” го простреля за 0:1. В края на полувремето домакините изравниха, като след продължително разбъркване топката се чукна в крака на горнооряховски бранител и заблуди иначе чудесно пазилия вратар Красимир Китов.През втората част балканци опитаха натиск, но бяха хванати на контра от локомотивци. Бързите пробиви изведоха на два пъти Димитър Димитров на чиста позиция и по веднъж Лъчо Русев и Валентин Антонов, но и тримата не успяха да се възползват и да осигурят трите точки на тима си.

“Локомотив”: Китов, Маринов, Симеонов, Стефанов, Велчев /46 Савов/, Русев, Димитров, Антонов /73 Станков/, Йорданов, Петров, Стайков.

 

Всички резултати от ХХІ-ия кръг в Северозападната “В” група

“Балкан” – “Локо” /ГО/1:1

“Академик” – “Ситомир” 3:1

“Трявна” – Торпедо” 0:1

“Ботев” /Козл/- “Локо” /Мз/ 0:2

„Ботев” /Кр/ – “Гигант” 0:3 сл.

“Левски- 2007” – “Локо” /Др./ 3:0 сл.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ