img_73521

Една победа от двата мача във Варна срещу “Локомотив” ще направи хандбалистките на “Етър-64” шампионки на България. След като поведоха с 2:0 победи във финалния плейоф за титлата, етърки гостуват в събота и неделя от 18 ч. в морската столица. Съдии на първия мач са М. Белов и Л. Ганев, а ако има втори, рефери са Г. Добрев и Ив. Башев.

Етърки ще се опитат да решат нещата още във Варна, за да не се стига до пети мач като миналата година. “Всички са на линия, нямаме контузени състезателки и се надявам да покажем играта, която можем”, коментира треньорката Йонка Генчева.

Междувременно В. Търново бе домакин на зоновите финали при момичетата до 14 г. За държавните финали на 13-16 юни в Свищов се класираха “Шугър” (Пл) и свищовският “Нове”. Воденият от треньорката Зоя Стефанова “Етър-64” остана трети, а “Павликени” четвърти. Двата тима ще играят квалификации с общо 8 отбора за още 4 места. Даяна Ангелова от “Нове” е избрана за най-добър състезател, а Кристина Стефанова ­ за най-полезен в зоната. Двете влязоха и в “златната седмица” на зоновия финал заедно с Първолета Димова от “Етър-64” и Милена Евтимова и Магдалена Ботева от “Нове”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ