IMG_4128
Цената на билетите за мача „Етър“ – ЦСКА остава 8 лв., но няма да има намалени по 4 лв., съобщиха на пресконференция от ръководството на великотърновския клуб. Билетите се пускат в продажба още от днес.

„С решение на ръководството на клуба билетите за мача ще бъдат по 8 лв. за абсолютно всички. Няма да има преференциални билети по 4 лв. по две причини: първата е, че при толкова много хора ще бъде доста сложно студентите да доказват статуса си. Втората причина е, че има от доста време насам некоректно влизане от хора, които не са студенти, и се влиза неправомерно срещу 4 лв. А за „Етър“ всеки лев е важен, за да може да функционира“, заяви административният директор Страцимир Тинчев.

Билетите се пускат в продажба днес от 14:00 до 18:00 ч., а от сряда до петък ще се продават от 10 до 18 ч. на касата до Спортния диспансер. В деня на мача, за да няма струпания, още от 9 до 15 ч. ще има отворени две каси – тази и южната за гостите, а от 15 ч. отваря и третата каса. От южната страна за феновете на ЦСКА ще се продават билети на три места, за да няма опашки. „Нашият стадион е в топ 3 на България и призовавам всички да го запазим в същото състояние. Призовавам феновете и на „Етър“, и на ЦСКА, за европейско поведение, каквото са имали и досега“, допълни Страцимир Тинчев.

От клуба призоваваха хората да си купуват билети през цялата седмица, да не чакат минутите преди мача, защото неизбежно ще има опашки и ще пропуснат началото. За този мач има готовност за достатъчно билети, създадена е организация да има за всички желаещи. Ако се наложи, ще се отворят и секторите зад вратите. Може да се напълни целият стадион с изключение на буферните зони по искане на полицията.

Шествие на феновете на ЦСКА ще има във Велико Търново преди мача, съобщи зам.-кметът проф. Георги Камарашев. „Винаги мачовете с ЦСКА и „Левски“ са предизвикателство като организация. Създали сме я и не смятаме, че ще имаме трудности. Тази година и феновете на ЦСКА поискаха да правят шествие във Велико Търново и имат разрешение и съответната заповед от кмета г-н Панов.

Шествието е от 15:00 до 17:00 ч. в събота и ще бъде от Военния клуб по ул. „Васил Левски“ в посока стадиона, ще бъде охранявано. Ще има необходимите мерки за сигурност, полиция и жандармерия. Надяваме се да няма инциденти. Съвместно с органите на МВР ще бъде осигурен общественият ред“, заяви проф. Камарашев.

Ултрасите на ЦСКА ще бъдат настанени в т.нар. клетка, а тези, които ще са семейно, поетапно ще запълват целия южен сектор. От „Етър“ призовават и тях да дойдат да си купят билети преди шествието си в деня на мача.

„Шансовете за победа са големи, сега имаме отбор, който може да се противопостави по най-добрия начин на ЦСКА. Показахме го преди старта, когато ги бихме в София с 1:0. ЦСКА повече има за какво да се притеснява, отколкото „Етър“, коментира спортно-техническият директор Стефан Атанасов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ