Футболните фенове ще се нагледат на български футбол през пролетта. От 2 март, когато стартира вторият полусезон на първенството на “А” група, ще се излъчват по четири мача на кръг, а не както беше в края на есента – по два.

Фирмата, която държи правата – “Футбол Про Медиа” – се разбра с ТВ7 и ББТ за продажба на правата. Тези две телевизии взимат първия, третия и четвъртия избор за кръга. Вторият избор остава за БНТ. Миналата седмица беше развален договорът с ТВ+, която имаше правото на първи избор от всеки кръг.

Не се съобщава каква сума са платили телевизиите, за да излъчват първенството. По неофициална информация, договорът с ТВ+ беше за около 1.5 млн. лв.

Ето и текста на съобщението:

“Футбол Про Медиа ООД сключи договор за отстъпване на телевизионни и други права с “ТВ7” ЕАД, който ще бъде валиден за футболните срещи от ХVІ до ХХХ кръг на “А“ ФГ на България, сезон 2012/2013 година.

Телевизиите ТВ 7 и ББТ получиха изключителните права за директно излъчване на три срещи от всеки кръг на шампионата, както и правото на “първи, трети и четвърти избор“ на мачове от програмата, при запазен “втори избор” на БНТ.

Любителите на най-популярния спорт в България ще имат удоволствието да проследят на живо по телевизиите по четири срещи от всеки кръг, което не се случвало от година и половина.

Амбициите и идеите на “Футбол Про Медиа” за широко отразяване на българския футбол, съчетан с традициите и опита на ТВ7 и БНТ ще повишат интереса към родните отбори и ще донесат на зрителите неповторими емоции пред малкия екран.

Още с учредяването си “Футбол Про Медиа” обеща на професионалните клубове няколко важни неща и стъпка по стъпка ги изпълнява”, пише в съобщението на “Футбол Про Медиа” за правата.

КОМЕНТАРИ