20190612_160455

В пенсионерския клуб на ул. Възрожденска се проведе шахматен турнир за ветерани в памет на изтъкнатия великотърновски шахматист Иван Цанов. Организатор на проявата бе Съюзът на пенсионера и Община Велико Търново, а главен съдия – Светла Йорданова.

Участваха 16 души от региона  по Швейцарска система в 7 кръга. Те играха на ускорена контрола от 15 минути. Борбата за първото място беше много оспорвана, като кръг преди края четирима оглавяваха класирането.

Шампион с 5,5 точки стана мс Пламен Кънчев, следван от гм по кореспондентен шах Младен Гуджев от с.Самоводене също с 5,5 точки, но по-лоши допълнителни показатели. Трети е Христослав Панов с 4,5 т. Със същия актив са Борис Аврамов и мс Иван Илийков. Във призовата осмица попаднаха още Димитър Цеков, Атанас Атанасов и Живко Хлебаров.

За успешното участие и представяне в турнира всички играчи получиха почетни грамоти и книги, а за победителите Община Велико Търново осигури купи и медали.

20190612_160527

Наследниците на Иван Цанов благодариха на организаторите и дариха парични награди за победителите.

Иван Цанов е първият великотърновски шах майстор. Роден е през 1932 година, през 1974 покрива изискванията за майстор на спорта. През целия си живот остава поклонник на древната игра и допринася много за развитието й в нашия град.

Тагове:

КОМЕНТАРИ