untitled

Световният шампион по канадска борба Пламен Димитров за четвърти път спечели приза Спортист №1 на Горна Оряховица. С титлата си от Световното тази година той нямаше конкуренция сред останалите номинирани за спортната десятка на 2019. Купата му бе връчена на церемония тази вечер от кмета инж. Добромир Добрев и председателя на ОбС Димитър Николов.

Спортната общественост на Горна Оряховица се събра в Младежкия дом за традиционната церемония, организирана от Обединени спортни клубове „Локомотив”,  за награждаване на най-добрите спортисти и на младите спортни надежди.

Сигурен съм, че в тази зала има бъдещи световни шампиони. Тренирайте усърдно, бъдете смели и знайте, че ние винаги ще ви подкрепяме, приветства спортистите кметът инж. Добромир Добрев.

По традиция церемонията започва с награждаването на най-малките. Всеки клуб има възможност да отличи свой перспективен състезател и тази вечер той получи своята награда от зам. кмета Стефчо Алипиев. Отличени бяха лекоатлетките Даниела Георгиева от „Локомотив 55” и Райна Богомилова от „Локомотив 2010”, Мартина Димитрова от Таекуондо клуб „Хемус”, акробатките Ралица Бончева и Велина Стоянова, бадминтонистът Атанас Нешев, футболистът Янислав Цачев, Дейвид Петров от тенис клуб „Царевец”, самбистът Габриел Ангелов, Илиян Бузов – клуб по силов трибой „локомотив Олимп”, Енчо Енчев – бокс, Момчил Недялков – борба, Ярослав Мазур – ММА, както и целият отбор до 11 г. на Хандбален клуб „Локомотив”.

Председателят на Постоянната комисия по спорт към ОбС Георги Бижев връчи наградите на най-успешните треньори. Признанието е за Йордан Димитров в колективните спортове и Цветан Гашевски в индивидуалните. Отбор на годината при младежите да 19 г. е хандбалният „Локомотив”.

11

Най-добрите спортисти до 19 години бяха наградени от зам. кмета Деница Коева. Подреждането става с анкета между треньорите. Тази година те определиха като най-добри братята Данаил и Мартин Николови – спортна акробатика от клуб „Джим денс”, които станаха четвърти на Европейското първенство.

Втора е Цветелина Цонева – борба. Третото място е отново за акробати – женската тройка Александра Нямова, Мариела Люцканова, Елина Хинкова. Четвърти е Йордан Добрев – таекуондо клуб „Хемус”. Петото място е за Данчо Милков – канадска борба. Следва боксъорът Виктор Костов, Стоян Йосифов – авиомоделизъм и Павел Люцов – бадминтон.

Честта да наградят десетте най-добри при мъжете и жените имаха кметът инж. Добромир Добрев и председателят на ОбС Димитър Николов.

14 номинации подадоха клубовете в Горна Оряховица за определяне на десетте най-добри спортисти на общината за 2019 година. В класацията участваха само 6 клуба от над 30 развиващи дейност в общината. Десятката се подрежда по точкова система според постиженията в държавни, балкански, европейски и световни първенства. Предимство имат олимпийските спортове.

Пламен Димитров със световната си титла и Неделин Христов със сребърния медал от Световното по канадска борба са далеч напред от останалите. След това се събират трима с еднакви точки, завоювали пети места в световни шампионати. Третото място все пак е за Денислав Златев, който освен петото на Световното по бойно самбо има и второ място на Европейското първенство. Четвърта е Мариана Гугучкова – пета на Световното и четвърта на Европейското по канадска борба. Петър Недков е пети в горнооряховската класация със същите точки като двамата преди него. Той има пето място на Световно по ММА и първо на държавно.

Валентин Савов – пети на Световната купа по ракетомоделизъм, е шести в Десятката на Горна Оряховица. Седми е борецът Ердал Сали, който е сребърен медалист от Държавното първенство по свободна борба за мъже. Осмо и девето място в десятката разделят Александър Антонов – ММА и Михаил Минчев – бойно самбо. Йордан Попов, който е републикански шампион по свободна борба за юноши, затваря десятката на Горна Оряховица. Борците Галин Ангелов и Преслав Върбанов, както и женската тройка от спортната акробатика Ванеса Стойчева, Михаела Ганчева и Елеонора Помакова са останалите номинации за най-добри спортисти на Горна Оряховица за 2019 г.

КОМЕНТАРИ