img_08811

Футболистите на “Етър” проведоха днес преди обяд на “Ивайло” първата си тренировка за сезон 2009/2010. Новите имена, които започват подготовка с “виолетовите”, са пет. Това са бившият играч на великотърновци – нападателят Димитър Кушев, и четиримата най-перспективни състезатели на “Бали” – защитниците Ивелин Момчилов и Станислав Стоянов и халфовете Тихомир Антонов и Мартин Иванов. Засега единствено Кушев се счита за сигурно ново попълнение.

Слуховете от последните дни, че “железните” защитници Марин Стефанов и Росен Ванков са натирени от клуба, не се оказаха верни. Двамата, както и Николай Съботинов, водят преговори за нови контракти и до няколко дни ще стане ясно дали остават в “Етър”. Спортно-техническият директор Иво Балъков заяви, че иска и тримата в тима и се надява разговорите да завършат положително. Румен Иванов и Тодорин Димитров със сигурност и този сезон ще играят за “болярите”.

Четирима от досегашните футболисти не дойдоха на днешната тренировка, тъй като повече няма да се разчита на тях. Десислав Божков и Светослав Караиванов ще бъдат обигравани в други отбори, Стоян Нинов си тръгва заради продължителни здравословни проблеми, а договорът за преотстъпване на Иван Ангелов е изтекъл и той няма да се връща във Велико Търново. Още след мача с “Марек” пък беше ясно, че напуска и Мишо Аврионов.

Подготовката за новия сезон ще се проведе във Велико Търново, като няма да се организират специални лагери. Първата контрола е на 9 юли срещу “Черноморец” в Бургас.

Тагове:

КОМЕНТАРИ