Ивайло Петев:

– Завърши на стадион „Ивайло” с гол и асистенция?

– Радостен съм. Можеше да вкарам и още един. Щастлив съм, че победихме и играхме толкова добре през второто полувреме. Всяка атака ни беше голова.

– Категоричен ли си, че спираш с футбола или ще оставиш някаква вратичка?

– Оставям си само 1 процент.

– Хареса ли ти атмосферата в последния мач и признанието от феновете?

– Едно голямо благодаря към тях! Надявам се, че не съм ги разочаровал. Винаги съм се стремял да давам всичко от себе си, дано съм успял. Още веднъж им благодаря, накараха ме да се почувствам така, както преди 12 години, когато станах шампион с „Литекс”!

– Игра в доста отбори, ще запомниш ли с нещо „Етър”?

– Разбира се, това е едно голямо име в българския футбол. Тази година работихме доста добре, постигнахме добри резултати. Когато дойдох, „Етър” бе на едно място в класирането, сега е на съвсем друго. Всички заедно постигнахме добро класиране, надявам се следващата година нещата да са още по-добре!

Мариян Генов:

– Марияне, ти си отдавна в „Етър 1924”, споделяш ли мнението, че това е най-стойностния отбор, който е имал клубът?

– Абсолютно си прав. Точно така е, от ден на ден този отбор се развива и го чака добро бъдеще. Дано запазим състава и си поставим по-високи цели.

– Очакваше ли тази силна пролет?

– Събрахме се добри футболисти, работихме целенасочено и знаехме какво преследваме. С работа и упоритост постигнахме това, което се искаше от нас.

– Договорът ти изтича, твоето бъдеще?

– Ще видим какво ще ми предложат, ако не – ще търся друг отбор. Най-важното е да съм жив и здрав.

– Какво трябва още на „Етър 1924”, за да си поставя още по-високи цели?

– Много малко – една подкрепа от великотърновската общественост към нашите президенти, които правят немалко за този град. Ако още хора подадат ръка, можем с общи усилия да атакуваме „А” група.

Георги Гайдаров:

– Впечатленията ти от мача и пролетния полусезон?

– Играхме добре, като всеки мач си подобрявахме играта. Ето днес през второто полувреме се видя, че сме с класа над съперника.

– Как си обясняваш тази силна пролет?

– Ами събрахме се по-добри футболисти. Играем добре и логично печелим.

– Феновете те избраха на трето място в анкетата си. Доволен ли си от себе си?

– Има кой да ми дава оценка, аз не мога да се оценявам.

Мишо Аврионов:

– Ти самият отдавна си в „Етър”, макар и с прекъсвания. Очакваше ли тази силна пролет?

– Честно казано, очаквах я. Винаги съм казвал, че когато се работи без напрежение, тогава има и резултати. Миналата година всеки мач бе от огромно значение. Сега имахме точки, не е като да имаш само 7… Всички в клуба показахме, че имаме качества като футболисти и ръководители. За целите въпросите са към ръководството, а ние играчите имаме задължения и ги изпълняваме съвестно.

– Оставаш ли в отбора?

– Имам договор за още една година, ще имаме разговор с президента на клуба и дано се разберем за условията. Моето желание винаги е било да играя в „Етър” и дори да завърша тук кариерата си.

– Доволен ли си от играта си. Ако трябва да сме честни, имаше спадове, но головете, които трябваше да вкараш, ги вкара…

– Донякъде съм доволен, донякъде – не. Важното е, че отборът върви. В играта ми наистина имаше спадове, не се представих в най-силна светлина, но това е нормално за един футболист. Важното е, че сме се събрали мъжкари и всеки дава каквото може.

Петър Ванков:

– Изненада ли те признанието за Футболист № 1?

– Да, не съм го очаквал. Радостен съм, че феновете са оценили играта ми, те са най-изисканата публика. Тази награда е за целия отбор, не е само моя и се радвам, че завършваме с една хубава победа.

– Добре завършвате полусезона, дори отлично?

– Да, винаги може и повече, но на фона на есенния полусезон сме доволни. Добър отбор сме и въпреки, че не очаквах да изиграем 8 поредни мача без загуба, вътрешно съм се надявал да сме възможно най-нагоре в класирането. 

Николай Арнаудов:

„Футболистите показаха възход в края на първенството и бе нормално да победим убедително. Още срещу „Видима” можеше да вкараме толкова голове. Явно, че играчите имат възход, доволни сме от пролетния полусезон. Надявам се да задържим това и да бъдем още по-добри през следващите години.

Взехме няколко класни футболисти, освободихме други. В последните мачове наистина показахме добър футбол. Както е изграден сега отборът, трябва гръбнакът да се задърши и с няколко нови играчи да гоним по-високо ниво. Отиваме да бием и в Сандански. Ако ръководството прецени, че треньорският щаб и играчите с изтичащи договори заслужаваме да останем – от тях зависи.

Няма да отличавам отделни играчи, доволни сме от всички. Футболът е колективна игра. Ще спомена само Петев, който е доста по-опитен, жалко, че спира с футбола.”

Стефан Атанасов:

„В отбора има разбирателство, спокойствие и сработване между футболисти и треньори. С опитните футболисти дойдоха и резултатите. Доволни сме от представянето на отбора. Има още един мач в Сандански, от който трябва да вземем максимума и при всички случаи отиваме за победа.

Тази седмица има Общо събрание, което е важно за клуба. Ще се уточнят целите и амбициите за новото първенство. След това разпускаме отбора за един месец.

Ще разговаряме с всеки един от играчите с изтичащи договори и ако стигнем до съгласие, ще ги задържим. Нямаме големи финансови катаклизми като в повечето отбори, имаме стабилност, но като цяло нещата в българския футбол не са добре, няма точно изградена схема за подпомагане на развитието на спорта. Надявам се нещата при нас да продължат така и дори да се подобрят.

Водим разговори с няколко футболисти, изчакваме да свърши първенството и да завършат ангажиментите им към сегашните им отбори. След събранието ще имаме яснота какви футболисти можем да си позволим.

Да обявиш цел „А” група е сериозно предизвикателство. Време е положителният полъх от тази година да продължи, но ще трябват нови хора дори за да задържим това ниво. През новия сезон отборите ще подхождат по-сериозно към нас и ни трябват нови играчи, за да увеличим конкуренцията и поне да задържим сегашните постижения, а дори и да ги надминем”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ