Петър Ванков (вдясно) за пръв път сложи капитанската лента в мача срещу "Янтра".

Петър Ванков вече е капитан на “Етър” и ще изведе тима в мача срещу “Марек”, съобщи старши треньорът Николай Арнаудов. С мач срещу дупничани стартира пролетния полусезон за “виолетовите”. Двубоят е в събота от 14 ч. на стадион “Ивайло”. Двата тима се срещаха три пъти в последните години след изпадането на дупничани от елита, като и в трите срещи “Етър” надиграва съперника, но изпуска победата. Първо в Дупница мачът завърши 2:2, после в последния кръг на миналото първенство на “Ивайло” резултатът бе 1:1, а на старта на първенството отново като гости етърци направиха трето поредно реми 0:0.

“Досега нямаме загуба от “Марек”, но нямаме и победа. Трябва да спечелим задължително, за да зарадваме публиката и да подобрим класирането си”, коментира старши треньорът Николай Арнаудов.

Наставникът не е напълно доволен от подготовката. “Заради лошото време три контроли пропаднаха, Генов, Петев, Гайдаров почиваха поради контузии, а и новите се включиха по-късно и още се адаптират”, поясни Арнаудов.

Единственият контузен играч, който със сигурност пропуска мача, е младият Станислав Стоянов. “Мариян Генов, Ивайло Петев и Ники Съботинов не са готови на 100 %, но всички са в групата за двубоя и всеки може да влезе в игра”, заяви Николай Арнаудов.

Футболистите бяха финансово стимулирани преди мача и заплатите им са изчистени. Рефери от цяла България събира Съдийската комисия за съботната среща. Тя ще бъде свирена от Георги Димитров от София, помощниците му Александър Атанасов и Димитър Димитров са от Варна, а четвъртият съдия ­ Ивайло Лазаров е от Плевен.

Междувременно стана ясно, че Емил Копаранов е трансфериран от “Етър” в Поморие, откъдето е изтеглен от “Черноморец” (Бс) и подписа за 2 г. с “акулите”. Първоначалните намерения били Копаранов да бъде преотстъпен от “Етър” до лятото, но с отличните си изяви в подготовката той доказал качествата си пред шефовете си от “Черноморец”. “Етър” ще получи трансферна сума за Копаранов, потвърди Стефан Атанасов, като не уточни размера й, но призна, че е най-добрата досега за “Етър 1924”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ