И през тази зима ще има ледена пързалка във Велико Търново, но този път се очертава да не бъде пред стадион „Ивайло”. Идеята е сега тя да се разположи в парк „Дружба”. Всички детайли с Общината са уточнени, предстои само да бъде подписан договорът, което трябва да стане в близките дни.

Пързалката ще бъде със същите размери, както миналата година, и ще радва великотърновци четвърта поредна зима. Съоръжението ще заработи през декември, а цената на билетите е между 4 и 6 лв. Всичките, които са продадени, ще бъдат включвани в ежедневна томбола. Иначе за деца от социални домове са предвидени безплатни билети.

За втора поредна година Павлин Костадинов, чиятo фирма изгражда пързалката, е амбициран да тренира детски отбор. През миналата зима десетина хлапета се записаха за тренировки, но логично прекъснаха след затварянето на леденото съоръжение. Костадинов не се е отказал от идеята в бъдеще да бъде направена пързалка тип „шатра”, която да се използва целогодишно, и се надява скоро това да може да стане.

Играещият президент на хокейния „Калоян” вече се стяга за поредните мачове от Балканската лига. На 4 и 5 декември нашите играят в София с „Ледени дяволи” и „Динамо”. Павлин обаче все още не знае дали ще може да се включи, защото има контузия в коляното от предните срещи. Калоян Владимиров също е под въпрос, тъй като е с пневмония. В класирането „Калоян” заема третото място, а пред великотърновския тим са именно двата отбора, с които ще играе в началото на декември.

Тагове:

КОМЕНТАРИ